Șase grădinițe de stat, deschise pe timpul verii, în județul Constanța

324
Șase grădinițe de stat, deschise pe timpul verii, în județul Constanța - gradinite-1593955278.jpg

Articole de la același autor

La nivelul județului Constanța, 133 de părinți și-au exprimat dorința de a se deschide grădinițele, în perioada iulie - august 2020. Cele mai multe solicitări (120) au fost în municipiul Constanța.

În acest context, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a decis deschiderea a șase grădinițe din sistemul de stat, în baza unor proceduri specifice. Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit "Florilor" Cumpăna, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Valu Traian, Grădinița cu Program Prelungit "Mugurel" Constanța, Grădinița cu Program Prelungit "Steluțele mării" Constanța, Grădinița cu Program Prelungit "Căsuța de turtă dulce" Constanța și Grădinița cu Program Prelungit "Lumea copiilor" Constanța.

"Programul este adresat copiilor care au frecventat grădinițe cu orar prelungit în anul școlar 2019 - 2020. Proiectarea activităților din aceste unități de învățământ este realizată în baza Metodologiei Ministerului Educației și Cercetării, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, nr.2432/DGIP/16.06.2020, a Recomandărilor pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020 și a Ordinului comun al ministrului Sănătății, ministrului Educatiei și Cercetării și al ministrului Muncii și Protecției sociale nr.4518/12.06.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2", precizează inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Potrivit acestuia, 120 de cadre didactice, 18 cadre medicale, 120 de îngrijitori, șase bucătari și șase administratori s-au mobilizat pentru a asigura preșcolarilor în această perioadă servicii educaționale, precum și asistență medicală și servicii de masă. "S-au luat toate măsurile necesare astfel încât copiii să beneficieze de activități diverse, atractive, derulate în condiții de siguranță. Programul a implicat un număr mare de resurse umane care și-au exprimat disponibilitatea de a participa în mod susținut și de a oferi preșcolarilor și părinților acestora o soluție viabilă pentru petrecerea timpului în această vară", a mai spus șeful ISJ Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5506 secunde