Sărbătoarea unui voiaj de aur ce a marcat cariere marinărești

228
Sărbătoarea unui voiaj de aur ce a marcat cariere marinărești - sarbatoarea-1473432669.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 10 septembrie, în aula Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", comandor dr. Marian Moșneagu, împreună cu contraamiralul de flotilă în retragere Niculae Ștefan, va lansa cel mai recent album realizat împreună - "ROMÂNIA LA BICENTENARUL SUA. Primul voiaj transatlantic al navei-școală «Mircea» 4 martie - 30 au-gust 1976".

Un omagiu de suflet adus legendarei nave-școală "Mircea", temerarului său echipaj, completat cu cei 107 de cadeți, viitorii ofițeri și maiștri militari de marină și bravului său comandant, contraamiralul de flotilă în retragere de astăzi Eugen Ispas, care, sub patronajul comandantului Divizionului 306 Nave-Școală, actualul contraamiral de flotilă în retragere Alexandru Hîrjan, au înscris o pagină memorabilă în istoria Marinei Române.

Participarea, în urmă cu patru decenii, la regata a treia Bermuda-Newport și la manifestările dedicate bicentenarului proclamării independenței SUA, în alaiul de catarge al celor 225 de veliere de toate clasele, naționalitățile și vârstele din peste 30 de țări, constituie nu numai un eveniment de referință în istoria relațiilor româno-americane, ci și o pagină de autentică diplomație navală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6513 secunde