Mai multe ştiri online:

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel în Arhiepiscopia Tomisului

Ştire online publicată Joi, 29 Iunie 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
Pe 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. 


Cu acest prilej, ieri seară, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Medgidia, în timpul căreia, la Vohod (rostirea rugăciunii „Lumină lină”), s-a plecat în procesiune cu moaștele Sfinților Nectarie, Gheorghe, Constantin cel Mare și ale Sfintei Mucenițe Marina pe următorul traseu: biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, biserica „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Haralambie”, Primăria Medgidia, Piațeta „Decebal” - biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. 


Joi, 29 iunie, în ziua hramului Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, începând cu ora 6:00, ÎPS Teodosie, împreună cu preoți și diaconi, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de o scurtă procesiune cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, iar de la ora 8:30, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară. 


Totodată, joi, de la ora 18:00, în piațeta Decebal din municipiul Medgidia, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, acompaniată de către Orchestra folclorică „Muzica Divertis”, va susține un Concert extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală. 


v v v


Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt și ocrotitorii celor din penitenciare. Astfel, vineri, 30 iunie, începând cu ora 8:30, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului Poarta Albă. 


Vineri, de la ora 20.00, în fața Casei de Cultură din Mangalia, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, acompaniată de către Orchestra folclorică „Muzica Divertis” va susține Concertul extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8618 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7385 secunde