Sărbătoarea Lacului Razim

568
Sărbătoarea Lacului Razim - laculrazim2-1342031228.jpg
Cel mai mare lac al României, Razim, în antichitate cunoscut sub numele Halmyris, va fi sărbătorit duminică, 15 iulie în Sarichioi, județul Tulcea, în cadrul unui concert Direcția 5 și Compact.
Turiștii interesați vor putea face tururi tematice în zona lacului, atât cu barca cât și cu bicicleta și vor fi surprinși de frumusețea locurilor. Parte a complexului lagunar Razim-Sinoe, Razimul a fost izolat de influența mării și transformat în rezervor de apă dulce pentru alimentarea sistemelor de irigații. Are o suprafață de 415 kmp și o adâncime de maxim 2,8 metri. Laguna este legată de brațul Sfântul Gheorghe prin canalele Dranov și Dunavăț prin care se alimentează cu apă din Dunăre.
Înconjurat de cetăți antice: Histria , Argamum ( la Jurilovca), Enisala și puțin mai încolo, pe malul Dunării, Halmyris, lacul oferă privirii un peisaj de vis. Egrete albe, delicate, pășind tacticos prin stuful malurilor, cormorani zburând deasupra apei despicând-o din când în când sau care-și arată talentele de scufundători, pelicani, lebede, rațe, gâște… păsăret de toate felurile, mărimile și culorile pe lacul care poartă o gamă largă de culori pe parcursul unei zile: de la gri argintiu, la albastru intens, și cenușiu auriu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : Luni nu se fac cursuri
Pagina a fost generata in 0.1935 secunde