Sărbătoarea aromânilor, cu muzică, dans și târg de artă culinară

563
Proiectul Avdhela, Biblioteca Culturii Aromâne invită publicul constănțean, în perioada 26-29 aprilie, la o serie de manifestări de marcă, având drept invitați de renume din cultura aromână și momente inedite, sub genericul "Pagini vii de cultură aromână / Frândzâ yii di culturâ armâneascâ".
Timp de patru zile, la Constanța, se va derula un amplu eveniment ce își propune să aducă împreună comunitatea de aromâni din Dobrogea, precum și pe toți cei interesați de valorile acestei culturi.
Deschiderea seriei de manifestări va avea loc la Ceainăria Cărturești din City Park Mall, mâine, de la ora 19.00, cu proiecția trailerului unui film documentar în lucru și un concert extraordinar de muzică polifonică aromânească al grupului de aromâni fârșeroți din Cogealac.
Manifestările vor continua vineri, 27 aprilie, cu ateliere interactive de cultură aromână în licee și facultăți din Constanța (ora 10.00, Liceul "Emil Racoviță" din Techirghiol; ora 12.00, Universitatea "Ovidius" - Biblioteca Universitară; ora 17.00, Colegiul Național "Mihai Eminescu").
Un moment special îl constituie vernisajul expoziției de pictură cu artiști aromâni, care va avea deschiderea la Sala "Ion Nicodim" a Pavilionului Expozițional Mamaia.
Sâmbătă, 28 aprilie, începând cu ora 11.00, se vor desfășura prezentări de lucrări și publicații și proiecții de filme documentare la Sala "Remus Opreanu" a Prefecturii Constanța.
Se vor oferi premii pentru activitatea din domeniul culturii aromâne personalităților de renume de origine aromână în cadrul Galei Radio România Constanța, ediția a V-a. În a doua parte a zilei, de la ora 17.00, vor avea loc lansări de carte la Librăria "Prăvălia cu Cărți".
Pentru ultima zi, duminică, 29 aprilie, la Restaurantul "Zorile", începând cu ora 12.00, au fost pregătite programe artistice ale ansamblurilor folclorice și interpreților aromâni consacrați, cântece și dansuri, expoziție de obiecte de colecție și costume vechi aromânești, precum și un amplu târg de artă culinară aromânească.
Intrarea este liberă pe tot parcursul manifestărilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cum ucidem plictiseala în week-end
Miercuri, 18 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Gata cu fripturile, mergem la teatru!
Pagina a fost generata in 0.4156 secunde