Sărbătoare religioasă. Ortodocșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Emilian

180
Sărbătoare religioasă. Ortodocșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Emilian - sfantulemilian2-1594821900.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 18 iulie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor. Cu acest prilej, sâmbătă, începând cu ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dumbrăveni, așezământ monahal ce îl are ocrotitor pe Sf. Emilian de la Durostorum.

Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că acest sfânt a fost fiul prefectului Sabbatianus, din orașul Durostorum, Silistra de astăzi, și a primit cununa muceniciei în timpul împăratului Iulian Apostatul, în secolul IV. El a fost unul dintre mucenicii care au pătimit pentru Mântuitorul Iisus Hristos pe pământ daco-roman.

Apoi, în timpul prigoanei anticreștine, Sfântul Emilian a distrus idolii din templul cetății Durostorum, iar pentru aceasta, a fost supus la chinuri și, în cele din urmă, aruncat în foc. După stingerea focului, trupul său a fost găsit nears și a fost îngropat în locul numit Gedina.

XXX

De asemenea, duminică, 19 iulie, Biserica Ortodoxă cinstește Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov. Astfel, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Schitul "Sfântul Serafim de Sarov", din apropierea localității Ion Corvin. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.752 secunde