Sarah Chang va cânta în premieră absolută, week-end-ul acesta, la Constanța

228
Sarah Chang va cânta în premieră absolută, week-end-ul acesta,  la Constanța - sarahchang1-1503420740.jpg

Articole de la același autor

Doar trei zile au mai rămas până la startul celui mai important eveniment care deschide "Anul Bimilenar Ovidius" și care este organizat în spiritul celebrării a 2.000 de ani de la moartea celebrului poet Ovidius Publius Naso.

Proiectul este realizat de Filiala Asociației Difuzorilor și Editorilor - Patronat al Cărții Suceava, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Organizatorii au declarat că evenimentul intitulat "Sub semnul lui Ovidius" va oferi publicului un adevărat regal al sonorităților clasice și nu numai, în premieră absolută pentru județul Constanța. "Sub semnul lui Ovidius" este, practic, un eveniment dimensionat estetic, ca formă și ca fond, în toate conotațiile termenului.

"În primul rând, spațiul - Piața Ovidiu - va deveni de nerecunoscut pentru publicul ei fidel. Sute de scaune, flori, lumini și statui îl vor întovărăși, de-a lungul fiecărei seri, pe Ovidius, oferindu-i decorul binemeritat. Scena se va întinde pe toată lățimea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, iar fațada acestuia va fi reinterpretată printr-o videomapare 3D, un conținut original care îi va lua prin surprindere pe toți cei prezenți. Ion Caramitru va fi amfitrionul care, cu vocea sa inconfundabilă, îl va introduce pe poet în mințile și sufletele spectatorilor, trezind la viață spiritul genialului exilat. Cele două invitate speciale, Orchestra Teatrului Național de Balet «Oleg Danovski» și Orchestra Simfonică București, dirijate de maeștrii Radu Ciorei și Radu Postăvaru, vor asigura fundalul sonor pentru artiștii vocali și pentru «Zeița Viorii», Sarah Chang, un nume îndrăgit și recunoscut mondial de publicul de profil", au precizat organizatorii.

De pe scenă nu vor lipsi nici balerinii de la "Black Sea", coordonați, ca de fiecare dată, de Horațiu Cherecheș, coregraful care le promite o mare surpriză spectatorilor. Seara se va încheia… exploziv, organizatorii pregătind o surpriză de proporții: focuri de artificii, care vor fi trase de pe diguri și de pe mare, vizibile de pe faleza plajei Modern.

Așadar, organizatorii așteaptă pe toată lumea, pe 26 și 27 august, începând cu ora 20.30, în Piața Ovidiu din Constanța, să celebreze două milenii de la trecerea în neființă a celui ce a devenit simbol al orașului Constanța și al anului 2017, poetul Ovidius. Constănțenii și turiștii trebuie să știe că intrarea este liberă, iar organizatorii le recomandă să se îmbrace în alb și negru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 August 2017
Stire din Cultură-Educație : Simfonii la malul mării
Pagina a fost generata in 0.4066 secunde