Șapte lucruri pe care nu le știai despre 1 decembrie

456

Articole recomandate

Dincolo de sărbătorirea Zilei Naționale a României, 1 decembrie amintește lumii întregi de mari artiști, de oameni care și-au pus amprenta asupra evoluției științei, sau de compozitorii îndrăgiți de români, precum autorul șlagărelor "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara" și "Hai acasă puișor".

Fanii Muzeului de Ceară din Londra au un motiv în plus să sărbătorească ziua de 1 decembrie - la această dată, în 1761, s-a născut Marie Tussaud, fondatoarea celebrului Muzeu din Londra. Tot de 1 decembrie, în 1743, s-a născut fondatorul chimiei anorganice, Heinrich Klaproth. În 1892 s-a născut scriitorul Cezar Petrescu, membru titular al Academiei Române.

În 1866 a încetat din viață aplinistul care poartă numele celui mai înalt vârf de munte de pe Terra din munții Himalaya - Sir George Everest, care a condus Serviciul geodezic al Indiei și a realizat cartografierea țării. Mult mai recent, în 2004, a încetat din viață prințul Bernhard al Olandei, tatăl reginei Beatrix.

Pe plan intern, pe 1 decembrie 1960 înceta din viață unul dintre artiștii iubiți de români - Ion Vasilescu, dirjior și compozitor de muzică ușoară, autorul șalgărelor "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara", "Hai acasă, puișor", "Habar n-ai tu". Pe de altă parte, la doi ani după Adunarea Națională a Românilor de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, municipalitatea Brașov dona Castelul Bran reginei Maria a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : A murit regizorul Andrei Blaier
Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concurs despre "Unirea de la 1918"
Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Elevii constănțeni sunt liberi doar joi
Pagina a fost generata in 1.6559 secunde