Săptămâna Națională a Voluntariatului, sărbătorită de elevii din Medgidia

280
Săptămâna Națională a Voluntariatului, sărbătorită de elevii din Medgidia - saptamananationala-1558395663.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna Națională a Voluntariatului a fost marcată de elevii și profesorii Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia zilele trecute prin activități de ecologizare în parcurile 1 Mai și Poșta pentru a atrage atenția comunității asupra protejării mediului și pentru a întreține curate zone intens frecventate din oraș.


Cu aceeași ocazie, în ziua de joi, 16 mai, a fost organizată o activitate umanitară de donații pentru copiii abandonați în maternitatea spitalului municipal Medgidia și pentru bătrânii neajutorați. Au fost achiziționate bunuri în valoare de 1571 lei, din care sa procurat lapte praf pentru copii, produse cosmetice, scutece pentru copii și adulți. Pentru strângerea de fonduri s-au mobilizat elevii claselor a IX-a, a X-a D, a XI-a A, a XI-a C, a XI-a D, coordonați de profesorii Loredana Constantinescu, Iuliana Vasile, Daniela Nicola, Daniela Avram, Rodica Plugaru, Elena Nechita, Monica Nedelcu, Daniela Andronache.


Iar vineri, 17 mai, Gina Serban a organizat un flash-mob și o acțiune de informare prin care s-a atras atenția comunității asupra adoptării unui regim de viată sănătos și a importanței mișcării în menținerea sănătății. Flas-mob-ul s-a desfășurat în Piațeta Decebal în parteneriat cu Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" și cu Centrul de cercetași Dapyx Medgidia.


De asemenea, au fost organizate în parteneriat cu Asociația Bibliovoluntarii Medgidia, activități de informare privitoare la prioritățile europene de dezvoltare durabilă și ateliere de dezvoltare personală, activități coordonate de Anișoara Ciornei.
Obiective urmărite de profesorii coordonatori în cadrul acestor activități au fost conștientizarea în rândul elevilor a importanței protejării mediului, conștientizarea în rândul comunității a importanței unei vieți sănătoase, informarea publicului larg cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos și importanța mișcării pentru menținerea sănătății, sensibilizarea opinie publice cu privire la voluntari și rolul lor în societate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3623 secunde