€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Săptămână francofonă la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”

Ştire online publicată Marţi, 04 Iunie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Săptămâna „Școala Altfel” la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, recent încheiată, a fost, deopotrivă, și o săptămână franceză, întrucât două evenimente francofone importante au marcat ziua de joi, 30 mai.


Elevii au avut ocazia să se întâlnească cu scriitoarea franceză Nathalie de Broc, autoare a 14 romane, prezentă la Constanța în cadrul Sezonului cultural France-Roumanie 2019. Cu acest prilej, s-a desfășurat și un atelier literar de excepție, în care s-a discutat despre condiția scriitorului în epoca actuală, tehnici de scriere și construirea personajelor. Scriitoarea și-a prezentat opera, citind fragmente din romanele sale și  răspunzând cu  sinceritate și emoție la întrebările elevilor mirciști iubitori de literatură.


În a doua parte a zilei a avut loc inaugurarea expoziției de fotografie din cadrul concursului județean „L’homme et la mer”. În total, au fost 126 de creații fotografice și 40 de creații literare în limba franceză. Concursul „L’homme et la mer” a cuprins două secțiuni, o secțiune de creație literară în limba franceză și o secțiune concurs de fotografie, aflându-se, anul acesta la prima ediție organizată de catedra de limba franceză a CNMB în parteneriat cu Alianța Franceză Constanța. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7224 secunde