Săptămâna Filmelor Rusești ajunge la Constanța

816
2
Săptămâna Filmelor Rusești ajunge la Constanța - filmrus-1322238174.jpg

Articole de la același autor

Începutul săptămânii viitoare aduce la Constanța un eveniment cultural de excepție. Este vorba despre Săptămâna Filmelor Rusești, un maraton de filme de artă, care va debuta pe 28 noiembrie și se va încheia joi, pe 1 decembrie. Evenimentul este găzduit de cinematograful Cityplex Constanța.

Organizatorii propun publicului constănțean iubitor de film est-european șase producții cinematografice rusești din perioada 2008 – 2010.

Luni, de la ora 19:00, la Cityplex, sunteți invitați să vizionați pelicula "Amiralul", în regia lui Andrei Kravchuk. "Amiralul" este o saga istorică petrecută pe fundalul celor două revoluții din Rusia (din februarie și octombrie) și a Războiului Civil, având ca finalitate căderea imperiului țarist.

Marți, de la ora 16:00, pe marele ecran de la Cityplex va fi proiectat un film care "excelează prin strălucirea artistică și universalitatea mesajului", după cum recunosc criticii avizați. Este vorba despre filmul "În curând e primăvară / Skoro vesna", în regia Verei Storozheva.

În aceeași zi, dar de la ora 19:00, este propus filmul "Cetatea Brest / Brestskaya krepost", regia aparținându-i lui Aleksandr Kott. Ecrani-zarea redă o scenă emblematică din istoria cetății, petrecută pe 22 iunie 1941, ziua declanșării operațiunii Barbarossa în Europa de Est.

Miercuri, 30 noiembrie, de la ora 13:00, pelicula "Fiul / Synok", în regia Larisei Sa-dilova, prezintă drama unui tată nevoit să-și crească singur fiul.

Săptămâna Filmelor Rusești se încheie joi, cu două ecranizări de excepție. De la ora 16:00, este programată "Noaptea lungă ca o viață / Skazka pro temnotu" în regia lui Nikolay Khomeriki, o peliculă nominalizată în 2009 la Canne, în cadrul secțiunii "Un Certain Regard". Seara, de la ora 19:00, seria filmelor rusești ajunge la final cu "Kandahar / Kandagar", un film ce poartă semnătura regizorului Andrei Kavun. Pelicula aduce în prim-plan povestea echipajului unui avion rus, căzut în capcana talibanilor.

Săptămâna Filmelor Rusești este un eveniment organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Ministerul Culturii Federației Ruse, Centrul Național al Cinematografiei, cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în România și a Consulatului General al Federației Ruse la Constanța.

Comentează știrea

vasile
27 noiembrie 2011
...

cat e biletul?

Ion
27 noiembrie 2011
@vasile

7 lei

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Seară grecească în club Phoenix
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : A murit fiica lui Adrian Păunescu
Pagina a fost generata in 1.5255 secunde