Săptămâna cercetării științifice la Universitatea "Andrei Șaguna"

301
Săptămâna cercetării științifice  la Universitatea

Articole recomandate

Ieri și astăzi, la Universitatea "Andrei Șaguna" au loc lucrările celei de-a 14-a ediții a Sesiunii de Comunicări Științifice a Studen-ților.

Ieri, a avut loc decernarea diplomelor pentru voluntarii anului 2015, pentru cel mai apreciat profesor desemnat prin votul studenților și inaugurarea sălii prof. univ. dr. Ioan Doltu, personalitate marcantă a Constanței și prorector de onoare al acestei universități. Lucrările continuă, pe secțiuni, după cum urmează: Provocări actuale în management și marketing, Reglementări financiar-contabile cu impact asupra entităților economice, Actualitate și globalitate în universul juridic, Psihologie socială, organizațională și educațională, Psihologie experimentală, medicală și psihoterapie

Astăzi, debutează a doua ediție a Confe-rinței Naționale "Suicidul - problemă majoră de sănătate publică", sub coordonarea științifică a: acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, rectorul de onoare al Universității "Andrei Șaguna", prof. univ. dr. Angela Felicia Botez, coordonatorul Secției de Filosofie, Teologie, Psihologie și Jurnalism a Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. Nicolae Mitrofan, Președinte de Onoare al Institutului de Psihologie Juridică, prof. univ. dr. Aurel Papari, Președintele Universității "Andrei Șaguna", prof. univ. dr. Adrian Cristian Papari, rectorul Universității și conf. univ. dr. Livica Frățiman, decanul Facultății de Psiho-sociologie.

Evenimentul științific, creditat de Colegiul psihologilor din România, include și trei workshop-uri, "Rolul școlii în profilaxia suicidului" , "Fenomenul sinuciderii - problematică și prevenție" și "Strategii de prevenție a suicidului", în cadrul cărora vor fi abordate conduite specifice de profilaxie și combatere, în vederea elaborării unor strategii locale și naționale.

Tot cu acest prilej va fi inaugurat Centrul de Psihoterapie și Evaluare Psihologică "Andrei Șaguna" și vor fi lansate două valoroase lucrări de specialitate: "Tratatul de psihologie a personalității", autor Mihai Anitei, președintele Colegiului Psihologilor din România și "Socio-logia Sinuciderii", autor Sorin Rădulescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4477 secunde