Șantierul Naval Constanța susține concursul de sudori de la Liceul "C.A. Rosetti"

735
Șantierul Naval Constanța susține concursul de sudori de la Liceul

Articole de la același autor

La Liceul Tehnologic "C. A. Rosetti" din Constanța se va desfășura, săptămâna aceasta, proiectul județean "Meseria- brățară de aur", aflat la cea de-a șaptea ediție. În acest sens, miercuri, 11 martie, de la ora 10.00, va avea loc la sediul instituției de învățământ activitatea, "Califică-te! Este șansa ta! Cel mai bun sudor!". 


Potrivit directorului instituției de învățământ, prof. Carmen Mînea, proiectul se adresează comunității constănțene și în mod special elevilor de la liceele tehnologice, obiectivul său fiind formarea unor tineri bine pregătiți inițial în calificările pe care și le-au ales prin școala profesională. 


Programul de activități include: pregătirea pentru probe, realizarea probelor și  evaluarea acestora. Concursul se desfășoară pe două secțiuni: sudură cu electrod învelit și sudură în CO2 cu sârmă tubulară. De precizat că materialele necesare concursului sunt asigurate de SC Șantierul Naval Constanța SA. 


La concurs participă 24 de elevi de la Liceul de Marină Constanța, Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" Mangalia, Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" Năvodari, Liceul Tehnologic "Carsium" Hârșova, Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Medgidia, Liceul Tehnologic "Axiopolis" Cernavodă și Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" Constanța. 


La final, elevii merituoși vor primi diplome și premii în bani din bugetul alocat proiectului și din sponsorizări asigurate de SC Chimpex SA. "Încercăm prin acest concurs să dezvoltăm elevilor atitudini și comportamente orientate spre o bună formare profesională cu scopul declarat de a reconsidera meseria ca factor principal de reușită în viață", a precizat Carmen Mînea.
Și anul acesta, la fel ca și în anii anteriori, organizatorii proiectului au urmărit ca activitatea să contribuie la promovarea în rândul tinerilor a calificării de sudor, o meserie care are mare căutare pe piața muncii. Cadrele didactice au declarat că, în fiecare an, au încercat ca prin acest concurs, să îi convingă pe adolescenți să-și dezvolte atitudini și comportamente orientate spre o bună formare profesională.


Trebuie menționat că, la ora actuală, sudorul este unul dintre cei mai pricepuți și mai importanți meseriași din construcții sau din mediul industrial. El execută operații de asamblare nedemontabilă a două sau a mai multor piese metalice, prin încălzire locală și presiune, cu folosirea unui material de adaos asemănător cu metalul pieselor care trebuie îmbinate. 
În ceea ce privește executarea lucrărilor de sudură, acestea implică realizarea operațiilor de lipire a pieselor metalice prin procesul de arc electric, iar acest lucru presupune folosirea echipamentului de protecție cu ocazia fiecărei lucrări, după cum prevede legislația muncii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4497 secunde