"Cel mai bun lăcătuș și cel mai bun sudor!"

Șantierul Naval Constanța facilitează recrutarea absolvenților

452
Șantierul Naval Constanța facilitează recrutarea absolvenților - santierulnaval-1460388318.jpg

Articole de la același autor

În atelierele școlare ale Liceului Tehnologic "C.A. Rosetti" a avut loc activitatea "Califică-te! Este șansa ta! Cel mai bun lăcătuș și cel mai bun sudor!", din cadrul celei de-a treia ediții a proiectului educativ județean "Meseria - brățară de aur". Prezența la activitate a reprezentantului Șantierului Naval Constanța a facilitat recrutarea de absolvenți din rândul participanților.

Și în acest an, organizatorii proiectului au urmărit ca activitatea să contribuie la promovarea în rândul tinerilor a calificării de lăcătuș din profilul mecanic, la liceu, și a meseriei de sudor, în cadrul școlii profesionale, ambele cu cerere pe piața muncii.

Activitatea s-a desfășurat sub formă de concurs, care a constat în realizarea unei probe practice în atelier, urmată de susținerea orală a acesteia. Au putut participa elevi din clasele a XI-a și a XII-a - liceu și clasele a X-a și a XI-a - școală profesională, elevi care au aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru aceste meserii. Materialele cu care elevii au lucrat au fost asigu-rate de Șantierul Naval Constanța.

Printre criteriile de evaluare avute în vedere de juriu se numără: pre-gătirea locului de muncă, folosirea echipamentului de protecție specific, alegerea utilajelor necesare, realizarea corectă a operațiilor de bază, efectuarea controlului final, enumerarea normelor de SSM pentru fiecare operație efectuată, descrierea operațiilor executate, identi-ficarea eventualelor defecte etc.

La concursul "Cel mai bun lăcătuș!" locurile I și III au revenit elevilor Liceului "Rosetti", respectiv Valentin Mihailov și Mihai Făgăraș, iar locul al doilea lui Relu Silvian Chirea, de la Liceul Tehnologic "Gh. Duca".

La concursul "Cel mai bun sudor!", locurile I și II au revenit elevilor de la "Rosetti" - Marius Pavel și Marian Vlaicu, iar locul al III-lea - Cosmin Gușă, Liceul Teoretic Cobadin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3714 secunde