Sancțiune pentru elevul găsit băut

255
Sancțiune pentru elevul găsit băut - imagescaf6fy22-1354194580.jpg

Astăzi, consiliul profesoral al Liceului Tehnologic "C.A. Rosetti" a analizat cu foarte mare atenție comportamentul elevului de clasa a X-a care a venit sub influența băuturilor alcoolice la școală pe data de 27.11.2012 și a decis în unanimitate aplicarea următoarei  sancțiuni: eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 5 zile  cu  scăderea notei la purtare la 4.

Totodată, elevul a primit recomandarea de a participa la activitățile de consiliere psihopedagogică ale cabinetului școlar al unității de învățământ.
Conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar "Eliminarea de la cursuri pe o perioadă de  5 zile constă în înlocuirea activității obișnuite a elevului, pentru  perioada aplicării sancțiunii, cu un alt tip de  activitate, desfășurată, de regulă, în cadrul unității de învățământ, în conformitate cu prevederile regulamentului intern și  stabilită, de  către director, la propunerea consiliului clasei."    


Reamintim că marți, 27 noiembrie, directorul liceului a apelat la Serviciul de ambulanță pentru un elev  de clasa a X-a (școală profesională) care a venit la școală sub influența băuturilor alcoolice. În urma realizării analizelor medicale, i s-a depistat o  alcoolemie de 2,05‰ .             


Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, dezaprobă astfel de  comportamente și evenimente care nu definesc școala și statutul  de elev. Totodată, își exprimă încrederea în promptitudinea, rigurozitatea directorilor și a profesorilor în prevenirea, combaterea, semnalarea și  soluționarea acestor incidente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.39 secunde