SALARII MICȘORATE pentru mii de angajați din Educație

654
1
SALARII MICȘORATE pentru mii de angajați din Educație - profesor-1472830890.jpg

Articole recomandate

Lefurile miilor de angajați au scăzut cu sume cuprinse între 200 și 800 de lei după ce a fost aplicată ordonanța de corectare a salariilor din sistemul bugetar. Cei mai afectați sunt directorii de școli care pierd 800 de lei, dacă instituția are mai puțin de 35 de clase. Joi, sindicaliștii au discutat cu ministrul Educației. Mircea Dumitru spune că nu știe de unde au apărut aceste probleme în modul de calcul, dar că va încerca să le rezolve, relatează DIGI24.

În aceeași situație se află și contabilii-șefi care sunt nevoiți să-și facă singuri documentele de diminuare a salariilor.

Sindicaliștii susțin că la negocierile pe tema ordonanței salarizării li s-a promis că niciun salariu din educație nu va scădea.

Reprezentanții Ministerului Educației spun și ei că ordonanța trebuie modificată.

"Într-adevăr sunt situații generate de aceste modificări, situații nefericite de altfel. Vom face toate demersurile necesare astfel ca împreună cu celelalte ministere, și mă refer aici la Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, să identificăm soluțiile astfel încât chiar din luna aceatsa lucrurile să poată fi corectate", declară Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al ministerului.

În câteva județe, contabilii-șefi refuză să încheie statele de plată pentru salariile lunii august până când situația nu se va rezolva. Amenințări vin și de la sindicaliști care spun că vor declanșa proteste chiar din prima zi a noului an școlar.

Comentează știrea

Eustache
3 septembrie 2016
Salarii

Cel mai suparat este contabilul sef din scoala. Nu-I mai ajunge 45% indemnizatie. Si cand cei bani sa cum peri ceva iti a rata ariciul din buzunar. Nu am!!! Dar bani pentru cursurile directorilor lor au. Ca vorba aceea, faci parte din Consiliul de Adtie iti stabilesti si asa ceva.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4898 secunde