Șaguniștii aduc daruri din partea lui Moș Crăciun

Duminică, 21 Decembrie 2014
61
A intrat în tradiția Asociației Studenților Șaguniști ca în preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului, să strângă fonduri pentru îmbrăcăminte și jucării, pentru copiii vitregiți de soartă, în speranța că le vor face sărbătorile mai frumoase.

În centrele de plasament sunt numeroși copii pe care părinții i-au abandonat încă de la naștere, sau copii care nu au din ce trăi alături de familie. Mulți nu știu ce înseamnă un brad împodobit sau nu au trăit bucuria descoperirii cadoului mult dorit găsit sub pomul de Crăciun.

Șaguniștii care au preluat anul acesta responsabilitatea acțiunii caritabile au fost "bobocii" Facultății de Științe Economice și studenți ai Facultății de Psihosociologie. 


Tinerii au vizitat în mod repetat centrul de plasament, au interacționat cu cei mici, s-au jucat, le-au ascultat dorințele și i-au ajutat să scrie scrisori către Moș Crăciun. "Sunt cuminte și te rog din inimioara mea cea sfântă - scrie o mânuță nesigură de copil - să-mi aduci o pereche de pantofi, un tricou, un săpun frumos mirositor, un evantai și dulciuri… Mulțumesc mult pentru că știu că vii de departe, tocmai de la Polul Nord și faci un drum lung". Cereri ca aceasta se regăsesc în mai toate scrisorelele scrise cu credința că Moșul le va indeplini dorințele. Și, minune!, încrederea nu le-a fost înșelată. Din partea lui Moș Crăciun, inimoșii studenți ai Universității "Andrei Șaguna" le-au adus haine noi, cizmulițe, căciuli, mănuși, ghiozdane, jucării și dulciuri. Darurile, alese de studenți cu dragoste, au depășit cu mult dorințele copiilor, contribuind la transformarea Crăciunului intr-o sărbătoare a bucuriei pentru micuții din Centru de Primire a Copilului în Regim de Urgență.


Asociația Studenților Șaguniști, va continua aceste acțiuni și în anul 2015, dorindu-și permanentizarea unor asemenea gesturi menite să încălzească sufletele acestor copii oropsiți de soartă.


Pagina a fost generata in 0.2185 secunde