Să moară Mamaia de ciudă! Turiștii vor avea și altceva de vizitat la Constanța

1072
1
Să moară Mamaia de ciudă! Turiștii  vor avea și altceva de vizitat la Constanța - constantincherasc3-1319726369.jpg

Articole de la același autor

Atunci când vorbim de "istorie" ne gândim la trecut, la ceva vechi. Cu toate acestea, istoria, cel puțin la Constanța, se află în plin proces de modernizare. Proiectele de modernizare a muzeelor, a prezentă-rilor istorice și a monumentelor de mare valoare sunt în continuă expansiune, fapt ce ajută la dezvoltarea culturală a tinerilor din ziua de azi. Sălile moderne, cafeteriile și aparatura modernă sunt numai câteva dintre elementele ce stârnesc interesul grupurilor de tineri privind istoria.

Potrivit arheologului dr. Constantin Chera, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, este în curs de derulare un proiect de mare anvergură intitulat "Destinații transfrontaliere istro-pontice pentru turismul cultural".

Este vorba de un proiect transfrontalier, cu parteneri din Bulgaria, ce vizează, în primul rând, modernizarea prezentării muzeelor din zona Dobrogei, respectiv Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul Regional de Istorie din Dobrici.

Printre alte acțiuni care sunt cuprinse în programul proiectului, se află și inițiativa unei prezentări audio a muzeului, prin introducerea unor ghidaje audio cu căști. Astfel, în viitor, la intrarea în muzeu vor fi puse la dispoziție căști, cu programe audio, disponibile în șase limbi: română, germană, bulgară, franceză, engleză și rusă.

Vizitatorii vor lua o cască de la intrare, vor fixa limba preferată în care doresc să li se facă ghidajul în muzeu, iar în timp ce vor parcurge traseul de vizitare, vor asculta explicațiile prin căști.

În momentul de față, proiectul se află într-un stadiu destul de avansat, lucrându-se la "12 variante ale înregistrărilor audio, șase pentru muzeul din Dobrici și șase pentru cel din Constanța". "Credem că va fi interesant și atractiv, atât pentru turiștii care vin vara pe litoral, dar și pentru cei care vin cu croazierele, în timpul primăverii și al toamnei. Vin turiști din America de Sud și Japonia și ajung chiar și din Scandinavia și Filipine" a adăugat Constantin Chera.

Tot în cadrul acestui proiect se vor monta așa numitele touch screen-uri, ecrane digitale de unde turiștii pot accesa cu ușurință destinațiile turistice existente în întregul județ, cu explicațiile aferente detaliate. Cel mai probabil, aceste ecrane vor fi amplasate în Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Printre altele, acest proiect cu finanțare europeană vizează îmbunătățirea serviciilor pe care le poate oferi o instituție de cultură, cuprinzând un turism cultural care nu ține numai de arheologie, ci și de rezervații naturale precum și destinații religioase.

Comentează știrea

sunt cu ochii pe ea
28 octombrie 2011
SCRIS NEPROFESIONIST

"Sălile moderne, cafeteriile și aparatura modernă sunt numai câteva dintre elementele ce stârnesc interesul grupurilor de tineri privind istoria". II citeste lu asta cineva cescrie cum adica cafeteriile adica localuri unde bei cafea starnesc interesul pentru ISTORIEEEE. ca sa nu mai zicem de repetitia aia. tot articolul e varza

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Teatrul Odessa prezintă "Lacul Lebedelor"
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concert în memoria lui Ion Dolănescu
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Recital extraordinar de pian la Medgidia
Pagina a fost generata in 2.6203 secunde