€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

S-au afișat rezultatele la competițiile școlare „Prietenii Pompierilor” și „Cu Viața Mea Apăr Viața”

Ştire online publicată Luni, 03 Iunie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
În data de 29 mai la Palatul Copiilor din municipiul Constanța, s-a desfășurat faza județeană a competițiilor școlare „Prietenii pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața”, activitate organizată de Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv în domeniul protecției civile și se organizează anual cu elevii, în scopul dezvoltării capacităților de înțelegere și apreciere a factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, precum și a promovării atitudinilor și comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situații de urgență.


Etapa județeană constă în susținerea unei probe teoretice și a două probe practice, scopul acestora fiind dezvoltarea capacităților de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu.
Toți participanții au dovedit că s-au pregătit serios, iar rezultatele pe care le-au obținut au fost foarte bune. În cele din urmă, concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” a premiat cu locul I, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, locul II – Liceul Teoretic „Ovidius Constanța” și locul III, Școala Gimnazială nr.7 ”Remus Opreanu” Constanța
În același context, concursul cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”, la etapa de gimnaziu locul I la obținut Școala Gimnazială nr.7 ”Remus Opreanu” Constanța, locul II la luat Liceul ”Callatis” Mangalia, iar locul III, Școala Gimnazială nr. 2 Ovidiu. La liceu locul I la obținut Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, locul II la luat Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Constanța, iar locul III, Colegiul Național „Pedagogic” Constanța.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8146 secunde