Prof. Răducu Popescu, inspector școlar general:

"S-a terminat cu detașările pe ușa din dos!"

1714
5

Articole de la același autor

La avizierul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din str. Mihai Eminescu, stau afișate solicitările de detașări în interesul învățământului aprobate de Consiliul de administrație al ISJ Constanța la începutul acestei săptămâni, mai precis pe 28 august.

Etapă a Metodologiei privind mișcarea personalului didactic din învățământul preuniversitar, detașările au constituit până de curând motiv de maxim interes, în care numeroase cadre didactice își puneau speranțele de mai bine. Și chiar nu precupețeau nici un efort... financiar.

Pe de altă parte, vorbim de cadre didactice care, în urmă cu câțiva ani, n-au avut altă soluție decât să accepte un post în cine știe ce sat, cu speranța că vor reuși, la un moment dat, să obțină o detașare.


Ieri, întrebat în legătură cu schimbările de directori pe care le-a anunțat la ultima conferință de presă, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, a declarat, pentru "Cuget Liber", că nu atât numirile de noi directori ar trebui să constituie misterul care stârnește discuții, cât unele solicitări de detașare: "Avem colegi care știu că de patru-cinci ani vine cineva pe ușa din dos și rezolvă aceste detașări. Ba chiar sunt surprinși că nu mai sunt lucrurile așa cum și le aranjaseră ei cândva. Este revoltător cu câtă uimire privesc faptul că vrem să respectăm legea și vrem să facem ca lucrurile să meargă pe făgașul normal, în folosul învățământului și spre binele copilului. Ei nu înțeleg că pe decizie scrie «detașare în interesul învățământului», și nu «detașare în interes personal de la sat la oraș»".


Și ne-a oferit exemplul unei învățătoare de la Deleni care dorește să vină profesor de geografie la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" sau al unui profesor de biologie tot de la Deleni la Liceul Teoretic "Ovidius". De asemenea, din datele furnizate, am mai aflat că au fost refuzate detașări de învățătoare de la Bărăganu la Școala "Ion Jalea" Constanța, de la Dulcești la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu" ori al unui profesor de română de la Liceul "Nicolae Istrățoiu" Oltina la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" sau al unui profesor de română de la Liceul "Jean Dinu" Adamclisi la Liceul Teoretic "Traian".


În schimb, același inspector general a dorit să evidențieze dorința unui titular de a se detașa de la Școala nr. 8 Constanța la Școala Lipnița.

Comentează știrea

Profu' de serviciu!
31 august 2012
...he! he! he!...sa credem?

...Neinteresant! ...Asta spunea in fiecare an scolar ,,generalii,,! Realitatea este ca ,,cine poate se descurca,,!...haideti Domnule ,,Genaral,, ca deja a si inceput ,,noua ordine,, sau ,,legalitatea,, prin scolile judetului!...adica sunt repusi in functie pe ici pe colo vechii directori! Vorba aia: la vremuri noi, tot noi! ..cam asta este situatia! Interesant este ca nici actualul mandatar al ISJ care se vrea autotstiutor si diriguitor in toate, - respectiv ,,gheneralul din imagine,, nu poate stavili naravurile mai vechi: fiecare inspector isi pune oamenii lui acolo unde vrea, cum vrea, cat vrea...Ca sa revenim la vorba romaneasca, ,,cainele latra, ursul merge,, cam asta este starea se spirit din invatamantul constantean. Adica ,,generalul,, ne asigura ca s-a schimbat foaia, ca totul se face ...legal, ca ....,,nu mai tine cum tinea....-realitatea a ramas acceasi, cruda, siluita in cuvinte si fapte, perpetua in toara uratenia ei....daca ,,generalul,, sta cu spatele la ea nu are cum sa o vada... dar nici nu vrea sa se intoarca cu fata......este mai comod asa............sa fim sanatosi! ...ne mai auzim!

gabriela marin
1 septembrie 2012
lipsa de profesionalism

Stimata doamna Simona Anghel, dati dovada de lipsa de profesionalism preluand niste informatii pe care daca le-ati fi verificat ati fi vazut ca sunt nefondate. Asa zisa doamna invatatoare care vine de la Deleni si se vrea profesoara de geografie la Mircea este de fapt o distinsa profesoara care la baza a fost educatoare (cu liceu pedagogic pe vremea cand metodica, pedagogia si psihologia copilului se studia aprofundat si nu ca acum in 3 ani ies profesori fara sa aiba cunostinte fundamentale) si care si-a continuat studiile absolvind facultatea de geografie. Doamna profesoara are o vechime de peste 30 de ani in invatamant si a fost directoarea unei gradinite din centrul Constantei. Este nu numai foarte bine pregatita ci si si foarte iubita de elevi si parinti. M-ati dezamagit complet, doamna Anghel, mai ales ca nu sunteti de azi in jurnalism. Puteati sa dati un simplu telefon si ati fi verificat datele. Sau sa le intrebati pe dnele inspector Timofte si Popescu Adriana care au fost colegele, precum si pe inspectoarea de specialitate care o cunoaste foarte bine. In ceea ce-l priveste pe dl. Raducu Popescu eu una i-as spune ca ar trebui sa-si schimbe "sufleorii" care in micimea mintii lor si din diverse complexe de inferioritate sau chiar interese personale "taie si spanzura". Din respect pentru munca celor pe care i-ati denigrat ati trebui sa va cereti scuze public si sa faceti mea culpa daca aveti macar un gram de responsabilitate si deontologie profesionala.

mai odetta ,ce naiba mai vrei?
1 septembrie 2012
justiciara de serviciu

Asa pe usa din dos vei intra si tu la MIRCEA,asa cum stii tu cel mai bine! Vezi sa nu uiti sa-ti iei pastilele la timp ,e un sfat sincer.Nu mai folosi numele unor doamne ,daca acestea nu-ti permit,iar doamna de la gradinitza, in 30 de ani trebuia sa participe la un concurs macar ,precum sutele de persoane pe care tu nu stii sa le reprezinti .

parinte indignat
1 septembrie 2012
pentru nr 3

Nr 3 daca nu stii despre cine vorbesti mai bine lasa-ne. Dna a dat mai multe examene decat tine toata viata. Daca esti prof pleca. Daca nu esti, atunci nici sa nu mai te faci. Nu esti educat tu, cum vrei sa educi pe altii. Stirile voastre bombastice ma indigneaza. Asta se numeste neputinta de a scoate ceva bun. N-o sa ajungeti voi nici la degetul mic al doamnei. Si nu mai insultati gratuit, ca nu toata lumea va gusta stilul. Nota asta este pusa pentru cine? NOTĂ : Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendențios și postarea materialelor publicitare. Incălcarea acestor norme va fi sancționata cu stergerea imediată a comentariului.

ascultacul
2 septembrie 2012
ce memorie scurta ai

Pai asta am discutat noi in consiliu, dle insp gen. ? Daca nu dadeai exemple iti crestea prestigiul de justitiar. Cum ai inceput cu exemplele am inteles ce memorie scurta ai. De la mana pan la gura!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5461 secunde