S-a stins din viață Dicran Asarian de la Teatrul pentru Copii

309
S-a stins din viață Dicran Asarian de la Teatrul pentru Copii - necrologsursateatru12-1600109209.jpg

Articole de la același autor

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” este în doliu. Dicran Asarian, tehnician de sunet în cadrul instituţiei timp de 35 de ani, a trecut la cele veşnice. Acesta s-a născut la Constanța, la data de 16 decembrie 1956. Se spune că a moștenit talentul și pasiunea pentru muzică de la tatăl său, care a fost instrumentist în orchestra Ansamblului „Brâulețul”.

„Dicran Asarian a fost un profesionist, care a asigurat sonorizarea impecabilă a spectacolelor curente de la sediu, dar și în deplasări sau festivaluri naționale și internaționale. Era un maestru al efectelor sonore, al imprimărilor, reușind întotdeauna să facă cât mai sugestivă interpretarea actorilor. Avea în studioul de sunet al teatrului o fonotecă foarte bine organizată. Era un veritabil om orchestră: cânta la diverse instrumente. El a făcut parte din formația «Poesis», un grup muzical cu care au colaborat atât Teatrul Dramatic Constanța, cât şi Teatrul de Păpuși Constanța. De asemenea, a fost și un foarte bun compozitor, compunând muzica pentru foarte multe spectacole ale teatrului”, au declarat reprezentanţii instituţiei de cultură.

Aceştia au precizat că, pentru spectacolul „Punguța cu doi bani”, răposatul a compus muzica pe care a şi interpretat-o live, creând chiar un personaj în spectacol: Omul orchestră. Totodată, pentru muzica spectacolelor „Inimă rece” și „Secretul pădurii bătrâne”, a fost premiat la Festivalul Teatrelor pentru Copii și Tineret de la Focșani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.239 secunde