Mai multe ştiri online:

S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța!

Ştire online publicată Joi, 25 Aprilie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Olimpiada Națională de Limba și literatura română - etapa națională se derulează, anul acesta, sub semnul „Anului cărții” în două locații.

Olimpiada la nivel liceal se desfășoară la Bușteni, acolo unde, pentru o săptămână, elevi din toată țara s-au întâlnit pentru o confruntare a cunoașterii, creativității și interpretării literaturii române. Astfel, aproximativ 350 de elevi și 100 de profesori sunt oaspeții orașului Bușteni și ai Colegiului Tehnic „Ion Kalinderu”, și timp de cinci zile, pe lângă susținerea probelor de concurs, vor avea și posibilitatea vizitării obiectivelor importante ale zonei.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc luni, 22 aprilie 2019, în sala mare a CPPI Bușteni în prezența ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, care i-a felicitat pe elevii calificați și pe profesorii care s-au ocupat de pregătirea acestor elevi, mulțumindu-le părinților.

Lotul olimpic al județului Constanta este format din 12 elevi, nivel liceal, fiind însoțiți de profesorii Elena Manea de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” și Brândușa Secuiu de la Liceul Teoretic „Ovidius”. Elevii sunt de la licee din orașele Constanța, Mangalia și Hârșova.

În paralel, are loc olimpiada la nivel gimnazial la Iași. La această manifestare participă 500 de elevi și profesori din toate județele țării. Lotul olimpic al județului Constanța este alcătuit din 12 elevi.

Evenimentul își propune să valorizeze, în contexte formale și nonformale, pasiunea copiilor și a tinerilor pentru lectură și scriere creativă, precum și competențele de comunicare orală, pe teme generoase de literatură și artă.

Coordonarea loturilor olimpice ale județului Constanta, atât la nivel liceal cât și la nivel gimnazial a fost realizată de Inspectoratul Școlar Constanța, prin inspectorii Cristina Ivan și Ana-Maria Panțu.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7721 secunde