S-a dat startul Festivalului de Film Francez la Constanța

168

Articole de la același autor

Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Film Francez se va desfășura, anul acesta, în perioada 16 - 19 noiembrie, la cinema Cityplex Tomis Mall Constanța. Evenimentul include o săptămână inedită de vizionări de filme, în colaborare cu "Cahiers du Cinéma", una dintre cele mai celebre reviste de critică de film. Desigur, nu vor lipsi nici secțiunile obișnuite ale edițiilor anterioare: Panorama și Competiția Tineri Regizori.

În cadrul Competiției Tinerilor Regizori vor fi prezentate șase filme de debut ale tinerilor regizori francezi, iar la Constanța va putea fi vizionat filmul "Compte tes blessurres" / "A Taste of Ink" premiat de opt ori și nominalizat de 11 ori la festivalurile de film la care a participat.

De asemenea, publicul va avea posibilitatea de a vota câștigătorul la categoria "Premiului publicului", iar proiecția va fi distribuită, ulterior, în cinematografele din România.

În cadrul secțiunii "Panorama", cinefilii vor avea ocazia de a descoperi sau de a redescoperi filmele emblematice ale cinematografiei franceze contemporane.

Precizăm că selecția filmelor s-a făcut astfel încât fiecare titlu să se adreseze unei anumite categorii de public: "Regele și păsărea cântătoare" (desene animate pentru copii); "Swagger", documentar pentru adolescenți; "Une vie", drama despre viața unei femei în Franța secolului al XIX-lea; "Nocturama", dramă - thriller, pentru tineri .

Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Cityplex, invitație la film
Pagina a fost generata in 1.6418 secunde