S-a ales praful și de aprovizionarea cu teste din salivă. NU SE MAI DISTRIBUIE ÎN ȘCOLI!

2824
1
S-a ales praful și de aprovizionarea cu teste din salivă. NU SE MAI DISTRIBUIE ÎN ȘCOLI! - elevi-1641387759.jpg
La briefingul de la Palatul Victoria, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că testele antigen din salivă pentru perioada următoare nu vor mai putea fi achiziționate, respectiv împărțite, din cauza faptului că o firmă care a participat la licitație și a pierdut a făcut contestație. „Fapt ce ne obligă să nu mai semnăm nici un contract până la prima decizie a instanței. Sunt oferte, sunt companii care au promis că vor aduce, dar nu mai putem acționa până la decizia instanței”, a afirmat Raed Arafat, adăugând că în stocurile centrale nu mai există nici un test.

Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitației făcută de ONAC, „nu va putea semna din păcate contractele subsecvente săptămâna asta, până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate în acest sens și atunci vom continua”, a mai explicat Arafat. 

Reamintim că în județul Constanța, conform afirmațiilor prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, pe 20 decembrie inclusiv pentru ziua de 3 ianuarie au fost distribuite 182.460 teste.

În urma efectuării, la începutul acestei săptămâni, a testării elevilor cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, au fost comunicate trei cazuri în care acestea au indicat rezultat pozitiv. Și în urma testării RT-PCR acestea au indicat tot rezultat pozitiv. Elevii sunt de la Liceul Teoretic „George Călinescu", de la Școala Gimnazială Nr. 28 „Dan Barbilian" și de la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart".

Comentează știrea

Marian
5 ianuarie 2022
Mafia

Aceleași măgării, nu mai sunt euro sau nu a câștigat licitația cine trebuie!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3329 secunde