Rușinos! Cine ne învață copiii! Note de 2 și 3, la concursul de titularizare pentru profesori

1583
Rușinos! Cine ne învață copiii! Note de 2 și 3, la concursul de titularizare pentru profesori - fotofondrusinostitularizare1-1596563326.jpg

Articole de la același autor

Aproape jumătate dintre profesorii candidați la concursul de titularizare nu au reușit să obțină note de trecere. O parte din aceștia vor ajunge la catedră, din toamnă, pe posturi de suplinitori. Trist este că unii dintre codași sunt chiar cadre didactice cu experiență, cu ani de profesie în fața elevilor.

Pentru a nu-i mai ține în suspans până la prânz, Ministerul Educației și Cercetării a publicat ieri, încă de dimineață, rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2020, înainte de înregistrarea contestațiilor.

"La nivelul județului Constanța, 504 candidați din cei 801 care au susținut proba scrisă au obținut note peste 7. Șase candidați au obținut nota 10, iar 498 de candidați au obținut note între 7 și 9,99", au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Situația nu este însă atât de roz precum ar vrea să pară șefii învățământului constănțean. Pentru cele peste 1.100 de posturi scoase la concurs la nivelul județului Constanța s-au înscris, inițial, 1001 candidați. La proba din data de 29 iulie s-au prezentat doar 884, 117 renunțând la examen. Alți 84 de candidați s-au retras în timpul probei, din motive personale sau medicale, așa cum le și permite metodologia concursului.

Din păcate, mulți candidați nu au reușit să ia nici măcar nota 5. Mai grav de-atât, au obținut note jenante, de 2 și 3. Au fost candidați care au luat, la educație fizică și sport, note de 1,7, 2 sau 3,60. Un exemplu care ne-a atras atenția este la matematică, unde un candidat fără grad și fără vechime, a luat 4,65, iar un candidat cu gradul II și zece ani de vechime a luat doar 3,20. Iar, la disciplina fizică, un cadrul didactic cu gradul I și 28 de ani vechime a obținut nota 3,30.

Posturi sunt, candidați - nu prea

Din cele peste 1.010 posturi sau catedre propuse de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cele mai multe sunt vacante temporar sau rezervate. Sunt disponibile 209 posturi de educatoare, din care 56 sunt rezervate, și 189 de posturi pentru învățătoare, 32 fiind doar pentru suplinire. Alte 169 de posturi sunt libere la disciplina educație fizică și sport, din care 158 sunt vacante și 11 rezervate. La disciplina fizică, sunt scoase la concurs 52 de posturi, iar la matematică, 50. Alte 48 sunt propuse pentru informatică și T.I.C., 46 dintre acestea fiind titularizabile. Sunt însă libere și posturi pentru profesorii de limba și literatura română - 15, limba engleză - 45, limba franceză - 42, chimie - 25, biologie - 15, geografie - 14, istorie 21, dar și pentru disciplinele tehnice - 37.

Se mai pot depune contestații

Candidații nemulțumiți de note mai pot depune contestație și astăzi, până la ora 12. Rezultatele finale vor fi afișate la sediul ISJ Constanța și site-ul Ministerului Educației.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în intervalul 12 - 14 august.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3898 secunde