Ruleta admiterii la liceele de top din Constanța. Locuri mai multe, medii mai mici

4958
10
Ruleta admiterii la liceele de top din Constanța. Locuri mai multe, medii mai mici - fondrepartizarea-1468255930.jpg

Articole de la același autor

Astăzi este ultima zi în care absolvenții de clasa a VIII-a împreună cu părinții, asistați de diriginții lor, mai pot completa opțiunile în fișele de înscriere pe baza cărora, fix peste o săptămână, va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal constănțean.

Spre deosebire de anul trecut, concurența de anul acesta va fi un pic mai relaxată, mediile mari nefiind la fel de numeroase ca în 2015.

Și dacă la medii de admitere cu nota maximă 10, față de anul trecut, când au existat nouă medii, anul acesta au fost opt medii, în schimb au urmat șapte elevi cu media de admitere 9,99 (față de doar două anul trecut).

Continuăm statistica cu cele 10 medii de 9,97 (doi absolvenți anul trecut), cinci cu media 9,96 și un absolvent cu media 9,95. Majoritatea mediilor mari s-a înscris în plutonul celor cu 9,50, care au cele mai multe șanse de intrare la cele trei licee considerate de top în municipiul Constanța, fiind 432 de astfel de califi-cative (față de 559 anul trecut). Cu medii de admitere între 9,49 și 9 sunt peste 550 de elevi constănțeni, în timp ce anul trecut au fost aproape 700 medii.

Departe de a-și trage răsuflarea, părinții încă fac pronosticuri și speră în minuni. Marea majoritate a acestora a luat drept jalon mediile din Ghidul de admitere distribuit de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Cu certitudine însă mediile vor scădea ca urmare a rezultatelor mai slabe obținute de elevii constănțeni în comparație cu anul trecut. Doar la un simplu calcul matematic observăm că anul trecut au fost cu 300 de medii de admitere peste 9 mai multe față de anul acesta. Asta deși elevii s-au lăudat în urmă cu o săptămână că subiectele au fost mult mai ușoare.

Așadar, spre comparație, dacă anul trecut ultima medie de intrare la Colegiul "Mircea", la secția cea mai căutată - mate-info bilingv -, a fost de 9,87, față de 9,78 în 2014, anul acesta se va diminua cu câteva zeci de sutimi, doar dacă avem în vedere mediile mai sus menționate.

Pe locul doi în preferințe este aceeași secție de mate-info bilingv de la Liceul "Ovidius", unde anul trecut s-a intrat cu ultima medie de 9,73. Urmează specializarea Științele naturii, tot bilingv, unde ultimele medii de admitere au fost de 9,75 ("Mircea"), respectiv 9,77 ("Ovidius"). La "Mircea" ultima medie de intrare a fost 9,47, în timp ce la "Ovidius" a fost 9,40. La Liceul "Traian" s-a intrat anul trecut cu cea mai mică medie de 9,44 la specializarea Filologie. La Liceul "Mihai Eminescu" s-a intrat cu ultima medie de 9,21, la Liceul "Decebal" - 8,99, la Colegiul Național Pedagogic - 8,80, Liceul "George Călinescu" - 8,68, Liceul "Lucian Blaga" - 8,65.

La toate aceste statistici, se adaugă și faptul că cele trei licee râvnite de foarte mulți elevi constănțeni vor avea anul acesta câte o clasă în plus, ceea ce va determina și mai mult ultimele medii de admitere din cadrul repartizării.

Dar, cu siguranță, vor exista multe nemulțumiri legate de modul cum "ruleta rusească" de pe 19 iulie își va face treaba.

Comentează știrea

BIROUL DE PRESA DE LA DAN BARBILIAN
12 iulie 2016
SUSPANS

Intrucat nu mai avem vesti nici la rece nici la cald, ne permitem sa facem supozitii. In asteptarea clipei despartirii oficiale de doamnele noastre directoare, adica in asteptarea deciziei de demitere a lui stan sau a omisiunii de a fi numita directoare de la 1 septembrie, luam pulsul de la Radio-Șanț! Postul respectiv zice ca nu mai exista nici cea mai mica sansa ca stan&company sa conduca sc gimnaziala Dan Barbilian in urmatorul an scolar. Daaaar (exista si un 'dar') misterul este in continuare de nepatruns, adica nu se stie pe cine vom avea la cârma scolii! E mai ceva ca la ruleta ruseasca! Poate sa fie mai bine, sau poate sa fie mai rau! N-ar fi de mirare sa fie cineva din actualul Consiliu de administratie, că vorba ceea: sa fie schimbare dar sa nu se modifice mare lucru.....rotatia cadrelor aduce beneficii garantate! Mai ales intr-o scoala....Pleaca ai nostri, vin ai nostri!

NU, NU, NU!!!
12 iulie 2016
VREM DIRECTORI NOU-NOUȚI!!!

Ce ziceti? Ca vine cineva din CA? Nu se poate asa ceva! Imposibil! Pai dupa ce stan s-a dat in spectacol in scoala cu toate bazaconiile posibile, ajutata de membrii consiliului de administratie, sa ne aduca pe cap tot pe unul pătat? Nuuuu, ar fi de cascadorii râsului, de comedia ororilor, de filmele cu prosti! Vrem directori nou-nouti, competenti,echilibrati, cum s-ar zice adevarati manageri! Si mai ales OAMENI!

Răspuns la: SUSPANS
Adăugat de : BIROUL DE PRESA DE LA DAN BARBILIAN, 12 iulie 2016
Intrucat nu mai avem vesti nici la rece nici la cald, ne permitem sa facem supozitii. In asteptarea clipei despartirii oficiale de doamnele noastre...
Cine
12 iulie 2016
din CA?

Si cine ar putea fi din actualul CA? Popa zboara odata cu Stan, se intelege. Cine mai ramane? Ursachi cu Stroe? Pot fi numite acestea directoare?

Răspuns la: SUSPANS
Adăugat de : BIROUL DE PRESA DE LA DAN BARBILIAN, 12 iulie 2016
Intrucat nu mai avem vesti nici la rece nici la cald, ne permitem sa facem supozitii. In asteptarea clipei despartirii oficiale de doamnele noastre...
nu zicem hop
12 iulie 2016
până nu sărim pârleazul...

Se incalzeste cineva din CA la vestiar, face joc de glezna, flotari si genoflexiuni. Cin' sa fie, cin' sa fie? Religia sau invatamantul primar? Fete cu frica lui dumnezeu, nici usturoi n-au mancat, nici rapoarte false n-au facut, nici votul nu si l-au dat ptr propasirea tiraniei in frumoasa noastra scoala- jucarie fara panouri pe pereti, fara copaci in fata scoli, fara una fara alta....Ce ziceti, oameni buni? Ne mai facem bine?

SCOALA 5
12 iulie 2016
APROAPE ÎNFRĂȚITĂ CU SCOALA 28....

Cert este ca cel putin uneia dintre cele mentionate mai sus nu i-ar displacea deloc o pozitie de acest gen in conducerea scoli. Doar a mai avut contact cu biroul si fotoliul managerial cand cu preluarea esuata a scolii 5 de catre sc.28.......Nu va amintiti cate pupaturi, zambete si felicitari false a primit inainte de eveniment, in cadrul CP-ului? Pacat ca visul frumos a tinut doar o saptamana.....Probabil cei de la scoala 5 nu poarta mănusi de catifea, ca noi, ăștia de la DB.....

Mai rau
12 iulie 2016
nu se poate!

Cum sa poata fi mai rau?! Nu exista asa ceva! Nebunie mai mare ca ce a fost in cei patru ani de cand este stan mare directoare, nu poate sa existe! Asa ceva este de inimaginat! Poate ca ar putea fi mai multa seriozitate, cerintele unor calitati, performante, obtinerea unui anumit standard, implementarea unor proiecte, parteneriate... adevarate obiective. Dar, nu are cum sa mai existe atata minciuna, incapacitate, incompetenta, aroganta, falsuri, furtiseaguri si manevre... Atat de multa manipulare si lipsa de omenie! Echipa stan-popa este UNICAT! Nu le intrece nimeni la mizeriile de caractere pe care le au!

Răspuns la: SUSPANS
Adăugat de : BIROUL DE PRESA DE LA DAN BARBILIAN, 12 iulie 2016
Intrucat nu mai avem vesti nici la rece nici la cald, ne permitem sa facem supozitii. In asteptarea clipei despartirii oficiale de doamnele noastre...
parintii
12 iulie 2016
examene

atat la evaluare nationala cat si la bac se poate cotiza, cine nu cotizeaza ia note pe merit/ exista si elevi buni si foarte buni care obtin note reale=meritate, acestora felicitari si succes!

Jooos, stan!
12 iulie 2016
Despre stan

Se pare ca stan se pregateste de despartire... Speram ca drumurile noastre toate sa nu se mai intalneasca vreodata! De ce zic asta?! Pai, zilele acestea, stan nu s-a itit prin 28.....adica, i se cam rupe de scoala! Nu ca i-ar fi pasat vreodata, dar tot se lauda tovarasa stan ca sta la scoala cam 12 ore pe zi! Intr-o scoala normala, cu directori responsabili, ar fi mereu prezenta o persoana delegata sa preia atributiile directorului in absenta lui....in schimb, la 28 fluiera vantul prin gara. Parca este scoala abandonata, fereasca sfantul sa ai nevoie de vreo semnatura, ca trebuie sa astepti pana la....sfantul asteapta!!!

Semne bune....vara are!
12 iulie 2016
stan demisa! dimitriev demisa!

Suuuuper! Numai vesti bune! Sa intelegem, noi, cititorii, ca astea doua isi fac carelul?! Pai, bucurati-va, sunt semne bune! Si apropo, indiferent cine vine in locul lor, chiar si din actualul CA, ar dori sa se puna pe bune cu acele cadre didactice...stiti voi, nu cred ca ar vrea sa ii mearga pe stan pe urme. Mai ales ca au trait pe pielea lor esecul incasat de stan si dimitriev in, cum sa zicem mai coafat, in.....relatia cu acele nemultumite si vesnic opozante ale sistemului dictatorial-prostesc-inferior al lui stan si dimitriev! Credeti ca le convine celor vizate sa demonstreze publicului inca o data ca sunt mult....sub?! Nu! O sa imi dati dreptate, doar aveti putina rabdare!

Ha, ha, ha!
12 iulie 2016
Scoala 28 condusa de membrele....inferioare ale CA?!

Pe bune?! S-ar putea ca....membrele inferioare din CA sa se razgandeasca...! Ele stiu sa mearga doar cu falsuri, vrajeli, ameteli, ifose, minciuni, piese de teatru...n-ar face fata presiunii voastre! Astea sunt demise de acum sau cel mai tarziu, din prima lor zi de directorat! Vor fugi ca potarnichile! Ca sa mearga bine 28, sa se refaca, va fi pus un director asa cum trebuie, asa cum s-a tot strigat pana acum! Nimeni nu risca sa vina cu floricele pe campii! Vrajeala lui stan este apusa! Deci si a ofilitelor panselute din CA! Pai cum ar veni asta: pleaca stan, vine....tot stan?! Nici gand! Cunoscatorii stiu!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3321 secunde