€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Rovana Plumb, ministru interimar al Educației

Ştire online publicată Marţi, 02 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Rovanei Plumb în funcția de ministru interimar al Educației.


„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 2 octombrie a.c., următoarele decrete:


Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Valentin Popa, ministrul educației naționale;


Decret pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru interimar al educației naționale”, se arată într-un comunicat al Adiminstrației Prezidențiale.


Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minoritățile naționale, măsură cerută de UDMR și care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa.


Prin OUG aprobată joi s-a stabilit că predarea limbii române în învățământul primar la clasele cu predare în limbile minorităților naționale se va face de către cadrele didactice de la clasele respective.


UDMR a transmis, după adoptarea OUG, că prin anularea articolului referitor la predarea limbii române Guvernul a acceptat argumentele copiilor, părinților maghiari, cadrelor didactice și ale UDMR și a înțeles că măsura instituită de ministrul Educației a fost neîntemeiată și inadecvată din punct de vedere profesional.


Valentin Popa a spus că a demisionat din funcția de ministru al Educației pentru că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a Ordonanței, afirmând că aceasta are un scop politic și este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev și că toți copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o șansă să trăiască și să muncească în România.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6367 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6946 secunde