Românii au cucerit trei medalii de argint și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

140
Românii au cucerit trei medalii de argint și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică - calcule-1374940625.jpg

Articole recomandate

Elevii români au cucerit trei medalii de argint și trei de bronz la cea de-a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată în perioada 18 - 27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria, informează Ministerul Educației Naționale, citat de Mediafax.ro.

Multiplu medaliat la concursurile regionale și internaționale de matematică, Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Gheorghe Șincai" din Baia Mare, și-a trecut în palmares o medalie de argint. Este a cincea distincție obținută de olimpicul băimărean în această prestigioasă competiție, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 până în prezent și având în palmares două medalii de aur și trei de argint.

Ceilalți doi laureați cu argint sunt Ștefan Spătaru (medalie de bronz la precedenta ediție) și Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au fost obținute de Ștefan-Cosmin Gramatovici, din clasa a XI-a la Colegiul Național "Tudor Vianu" din București, Hai Tran Bah și Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală.

Ștefan Spătaru, Marius-Ioan Bocanu și Andrei-Viorel Bud au făcut primii pași spre performanța în matematică în Alexandria, Pitești și respectiv Negresti-Oaș, orașele lor natale, îndreptându-se ulterior spre excelență ca bursieri ai Liceului Internațional de Informatică.

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică a reunit 547 de participanți din 103 țări.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.567 secunde