„România și regiunea Mării Negre“, în atenția specialiștilor

Ştire online publicată Miercuri, 31 Octombrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
 Vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 10.00, în Sala „Robert Schuman” a Facultății de Studii Europene a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, va avea loc masa rotundă cu titlul „România și regiunea Mării Negre. Întâlnirea Europei Centrale cu Rusia, Balcanii, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu”, organizată de către Asociația „Casa Mării Negre” din Constanța și Grupul de reflecție și analiză internațională „Citadel” din Cluj-Napoca.

Din Constanța, vor participa la eveniment conf. univ. dr. Marioara Cojoc, de la Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității „Ovidius”, lector univ. dr. Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre”, Alexandru-Marian Crenganiș și Amir Abduraman, ambii masteranzi.

Potrivit dr. Dorin Popescu, principalele obiective ale evenimentului le reprezintă conectarea mediilor academice din Constanța și Cluj-Napoca la dezbaterile tematice în domeniul geopolitic și al relațiilor internaționale care au loc în România și în regiune, stimularea interesului cercurilor academice locale pentru dezbateri geopolitice, precum și consolidarea cooperării dintre mediile academice și de experți din cele două orașe.

La rândul său, conf. univ. dr. Marioara Cojoc a declarat că tema dezbaterii va evidenția, cu siguranță, secvențe importante pentru actualitatea spațiului lărgit al Mării Negre. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8677 secunde