România, premiată pentru programe de educație financiară pentru copii și tineri

142
România, premiată pentru programe de educație financiară pentru copii și tineri - globalinclusionawards2017-1493911946.jpg

Articole recomandate

România a fost premiată, la Berlin, pentru programele de educație financiară pentru copii și tineri, în cadrul evenimentului Global Inclusion Awards 2017. Proiectele au urmărit reducerea excluziunii financiare în rândul elevilor.

România a fost nominalizată la categoria Child and Youth Finance International (CYFI) Country Award, alături de Azerbaijan, Georgia, Letonia și Rusia, fiind premiată de organizația CYFI, pentru implementarea mai multor programe de educație financiară.

Proiectele au fost derulate de Ministerul Educației, Banca Națională a României (BNR) și de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

"Această distincție, care ne onorează foarte mult, reprezintă o recunoaștere a calității proiectelor dezvoltate la nivel de țară, printre care se remarcă și cele inițiate de ASF în ultimii ani. Ne bucurăm că, alături de Banca Națională a României și de Ministerul Educației Naționale, contribuim la fundamentarea unor direcții strategice în domeniul educației, cu efecte benefice pe termen lung" , a declarat prim-vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, la primirea premiului.

Child and Youth Finance International este o organizație non-profit, fondată în Amsterdam, care își propune să îmbunătățească gradul de incluziune financiară și educația pentru integrarea în economie a copiilor și a tinerilor, astfel încât fiecare copil, la absolvirea școlii primare, să aibă cunoștințe financiare și să fie capabil să-și administreze un cont de economii. Lansată în 2012, mișcarea globală CYFI adresată tinerilor s-a extins în mai mult de 140 de țări din întreaga lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9454 secunde