România, pe locul al cincilea în lume la Olimpiada Internațională de fizică

121
România, pe locul al cincilea în lume la Olimpiada Internațională de fizică - tema-1500957867.jpg

Articole de la același autor

Încă o veste bună de la Ministerul Educației: olimpicii români au reeditat succesele excepționale înregistrate în ultimii ani la Olimpiada Internațională de Fizică, obținând patru medalii de aur și o medalie de argint și la ediția din 2017. Datorită acestui palmares, România a ocupat din nou primul loc în Europa și s-a clasat între primele 5 țări din lume.

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruț (elevi la Liceul Internațional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila). Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț.

Delegația României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internațional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București).

A 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică s-a desfășurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenți din 88 de țări.

Lotul olimpic revine în țară marți, 25 iulie, ora 12:00, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" (via Doha).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0156 secunde