Rita Petro își lansează o nouă carte. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie

184
Rita Petro își lansează o nouă carte.  Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie - lansarecarte-1497970896.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie va găzdui joi, 22 iunie, începând cu ora 12.00, în aula Adrian Rădulescu, lansarea cărții "Originea lumii", un volum de versuri aparținând poetei albaneze Rita Petro. 


Despre poezia Ritei Petro, scriitorul Marius Dobrescu spune că aceasta este "un cântec neîntrerupt dedicat iubirii, mai ales celei carnale, pe care ea, o femeie supusă tuturor prejudecăților balcanice, o slăvește și căreia i se închină. Este o ofrandă depusă la picioarele feminității. Așadar, trebuie să recunoaștem că Rita Petro face ceea ce niciun bărbat nu se încumetă prea des să facă și o face cu o sinceritate totală, ce atinge când înălțimile raiului, când adâncimile infernului. Este triumful sincerității absolute".


De-a lungul timpului, opera poetică a Ritei Petro a cunoscut traduceri în limbile germană, franceză, engleză și română. În plus, poeta a fost premiată, în anul 1999, cu Premiul literar "Onufri", în anul 2014 a primit "Premiul Național de Bibliofilie", iar în 2015 a fost distinsă cu "Premiul Carierei poetice și contribuției la emanciparea societății"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte post-mortem
Pagina a fost generata in 0.455 secunde