Revoltă și greață

3147
39
Revoltă și greață - editorial-1424798742.jpg

Articole de la același autor

Din cauza unui banal certificat medical niciuna dintre cele trei candidate la concursul pentru funcția de inspector școlar general nu s-a calificat în etapa următoare. 


Calificat drept un scenariu cusut cu ață albă, din cauza faptului că prof. Irinela Nicolae, prof. Anca Dragomir și prof. Daniela Blaga au găsit de cuviință să depună fix în ultima zi dosarele, cele petrecute în str. Mihai Eminescu au revoltat cadrele didactice care mai credeau în… apostolat. Mulți, puțini, toți se simt trădați în credința lor că învățământul româ-nesc mai are șansa de a-și reveni. Dacă nici acum, când Ministerul Educației Naționale scoate la concurs posturile din învățământ tot nu se poate aduce normalitatea, atunci ce așteptări să mai aibă?


Cu excepția Constanței, am aflat de la Biroul de presă al MEN că nici în Caraș Severin nu s-a înscris nimeni, unde nici măcar actualul "general" Nicolae Grindeanu nu a depus dosar, conștient fiind că peste un an și jumătate va ieși la pensie. 


Și totuși, Constanța s-a făcut de rușinea națională, cu toată… lăudăroșenia "celei mai bune echipe care a existat vreodată la ISJ Constanța", cum afirma în toate conferințele de presă prof. dr. Răducu Popescu. Ce credibilitate pot avea inspectori școlari care nu știu să întocmească un dosar de concurs cu anvergură națională? Sau de fapt cât de serios au privit această candidatură? 


Am insistat în van să-l găsim pe inspectorul general prof. dr. Ră-ducu Popescu, cu toate că până mai ieri îi recunoșteam public transparența și deschiderea față de mass-media constănțeană. În stilul consacrat, la acuzele de "complot concertat" sau "cacealma ordinară" ar fi răspuns cu "fiecare e liber să creadă ce vrea". Între-barea era dacă își mai DOREȘTE să rămână inspector general. Tăcerea să fie răspunsul? Trist, în cazul unui sportiv care ar fi trebuit să fie caracterizat de fair play.


Biroul de presă al MEN ne-a adus la cunoștință că în cazul de față există două soluții: fie i se pre-lungește mandatul actualului inspector general, fie, după organizarea concursului de luna viitoare, ministerul dă un ordin de încetare a mandatului și numește un "general" provizoriu, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de începerea anului școlar viitor.


Nu știm cine a ieșit mai șifonat din tot acest scenariu despre care se vorbea pe la colțuri, dar care părea jignitor pentru ambele părți. Vorbim de persoane publice modele pentru generațiile viitoare care ar fi trebuit să evite jocurile de-a concursul. Altfel, cum se explică de ce au așteptat până în al 12-lea ceas să-și depună candidatele dosarul?


Comentează știrea

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Nedumericiul
25 februarie 2015
Ce aveti, mai?

Hello! Suntem in Constanta, zic.ISJ, universitatile, spitalele, primaria si muuulte altele sunt active construite de clan. Pe Mircea 102 se hotaraste soarta Constantei, nu la un amarat de inspectorat scolar. Cunoscatorii stiu asta.

Crin
25 februarie 2015
abuz sau abuz ?

In tot site-ul ministerului nu exista un model al acestei celebre fise medicale. Avand in vedere art. 243 din legea1/2011, precum si metodologia de participare la concurs, poate fi un motiv de respingere. Interesant e faptul ca seful comisiei de inscriere este insp. gen. adj., adica exact unul dintre candidati. Valoare mare domnule, profesionalim, nu gluma. In acelasi timp, acelasi articol 243 reglementeaza printre altele si angajarile in invatamant, promovarile pe posturi de conducere (directori,inspectori etc.). Dumneavoastra ca ziaristi puteti verifica cum s-au numit pana acum acesti oameni pe posturi. Oare sunt indeplinite conditiile pentru aceste numiri, inclusiv aceasta celebra fisa medicala tip ? Daca nu, este un abuz grav facut de inspectoratul scolar sau au avut acoperire legala? Daca luam in considerare cum au procedat acum, nu se pot scuza ca nu au stiut de legislatie si cand au numit inspectori, directori etc. Este un moment care nu trebuie ratat daca vreti sa inceapa sa se schimbe ceva in bine. Este momentul sa se termine cu politica si incompetenta in sistemul de invatamant, cel putin in Constanta.

DODO
25 februarie 2015
ghiveci informational

In stilul clasic reportericesc CL trebuie sa citesti un articol de trei ori ca sa pricepi ceva ( mult prea multe cazuri ), dar la asta am incercat de zece ori fara succes. Nu sint din sistem asa ca nu inteleg ce rol avea certificatul,cine sint cele care au pierdut si cine sint cele trei suspecte, ce rau a fost ca s-au depus cererile in ultima zi ! voi aveti o linie logica in a explica ce se intimpla ?articolele sint rectificate de femeia de serviciu ?

mihu
25 februarie 2015
lege

Conform metodologiei nu exista o FISA MEDICALA TIP-asadar e doar un subterfugiu al celor de pe functii de conducere.Toti cei care citesc inteleg cat de grava este situatia celor de pe functii,cat de disperati sunt,cate au de ascuns.....de ce nu renunta???nu ar fi mai bine?Sa vedem ce va spune ministerul,dar..

profesor
25 februarie 2015
Mai multa greata decat revolta..

De ce revolta? Inca nu v-ati detasat de politica psd a pumnului in gura? Greata da, e organica, pentru oamenii de bun simt. Mirare de asemenea: Irinela nu si-a dat seama cu cine are de a face? Popescu si sluga lui, Codreanu, despre care numai de bine stim.. Sa speram ca DNAul va scutura putin si mafia psd din Constanta

Vali
25 februarie 2015
Corect!

Asa este, mafia psd ne jefuieste de atatia ani, si nu numai de bani, prin cele mai mari biruri din tara, ci si de sistemul normal al moralei, al bunului simt. Pitiponceala ridicata la rang de cultura, lipsa de profesionalism si onoare-asta a creat psd-ul in Constanta. O putem suspecta oare pe Codreanu ca a impiedicat psd-ul sa-si puna oamenii pe functii inainte de a fi scuipat de la putere? Vom vedea scorul de dupa concursurile de directori..

Dragos
25 februarie 2015
Dodo, tu ai adeverinta medicala ?

DODOanca, ce naiba faci, nu te potolesti odata cu tampeniile ? Doar mintea ta e intetosata si nu intelege ce se intampla. Sau poate esti suparata ca sularica al tau a esuat in ceea ce priveste imaginea cu aceasta mascarada ? O sa platiti toti, dupa cat v-ati implicat in distrugerea sistemului de invatamant in Constanta. Incepand cu numirile de inspectori si directori...

Răspuns la: ghiveci informational
Adăugat de : DODO, 25 februarie 2015
In stilul clasic reportericesc CL trebuie sa citesti un articol de trei ori ca sa pricepi ceva ( mult prea multe cazuri ), dar la asta am incercat de...
pensionar
25 februarie 2015
Numiri dupa bunul plac.

Azi 25 02.2015 ora 18 la Scoala 5 Constanta va fi inscaunat noul director.Acesta este de la Scoala 28 (Sluga, sluga si iar sluga). Atentie Scoala 5 feriti va de slugi ,au mintea odihnita. Misiunea slugii --SA BATA VANTUL PRIN SCOALA 5 SCOALA 28 GAZDA BUNA PENTRU PIATA CHILIEI Pentru ambele scoli -Vai de elevii si parinti lor. Ce incuscreli si cumetrii vor mai fi intre cele doua scoli.Ffete frumasa la 28 ,baieti destepti si frumosi la scoala 5,la ce sa te astepti: nunti , botezuri............. un sistem educational eficient..................... .TREZESTETE SCOALA 28,,DAN BARBILIAN " ,CE AI FOST SI CE AJUNGI.

ion din deal
25 februarie 2015
examen

nu e banal acest certificat medical,e doar legal...toate cele 3 concurente au dat concursuri la viata lor din aceasta legislatie,deci trebuiau sa stie ca nu vii la gradinita cu adeverinta medicala. daca citeau oameni competenti anuntul,intelegeau faptul ca se invoca LEGEA 1,cautau ce le trebuie,nu se apucau sa se joace de-a concursul! sunt curios ce o fi in plicurile depuse ! vise fetelor,vise! c

profesor
25 februarie 2015
revolta

Da. Revolta. Impotriva voastra. Ziar de 2 bani. Cu articole prost scrise.Ce dezinformeaza . Soc. Waw. Incredibil.Senzational.Soc.Soc . Si groaza in capul vostru. Inainte de Popescu mergea si cu dosare incomplete ...cu adeverinte false chiar....stiu ei bine... Chestia cea mai tare este ca omul chiar se bucura ca isi incheie mandatul... Pentru cei ce observa ce s-a intamplat frumos in acesti 3 ani, multe regrete. Pentru spagari , oportunisti,veselie mare. Vine iar vremea lor. Trist e ca in max 2 saptamani o sa fie iar haosul de acum 3 ani...

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Februarie 2015
Stire din Politică-Administrație : EDITORIAL / S-a dat stingerea?
Pagina a fost generata in 0.6339 secunde