Revoltă printre elevi la Liceul Energetic! Un profesor refuză să predea online

2693
Revoltă printre elevi la Liceul Energetic! Un profesor refuză să predea online - fondprintliceulenergetic-1600951106.jpg

Articole de la același autor

În linii mari, la această oră, aproape toate cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea conform scenariului 2 hibrid, fiind nevoite să se conecteze la internet în timpul cursului pe care îl predau la şcoală şi pentru copiii care au rămas acasă. În periplul nostru pe la unităţile de învăţământ constănţene, am întrebat elevii şi părinţii dacă au reuşit să asiste la cursuri din faţa calculatorului şi dacă profesorii au intrat în contact cu profesorii.

Teoretic, totul se desfăşoară în condiţii normale. Practic, nu toată lumea îşi face datoria sau nu îşi dă interesul atât de mult pe cât ar trebui. Astfel, în timp ce unele cadre didactice nu mai ştiu ce să facă să fie bine, altele sunt nepăsătoare şi nu tratează problema online-ului cu maximă seriozitate. Din această cauză, părinții sunt hotărâţi să depună plângeri la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la conducerea instituţiilor de învăţământ pentru ca toţi acești profesori să fie obligați prin lege să își facă meseria.

„Eu am crezut că o să facem toate orele online, însă, din păcate, lucrurile nu s-au petrecut aşa cum credeam eu. Mai mult decât atât, mă şochează un lucru. Dacă o anumită materie este disciplină de Bacalaureat, se presupune că noi trebuie să învățăm și să fim pregătiți de examen. De exemplu, profesoara noastră de biologie nu şi-a ţinut orele nici în lunile trecute, iar situaţia nu este foarte bună nici acum”, ne-a declarat un elev de la Liceul Energetic Constanţa.

Tânărul a precizat că, de la debutul anului şcolar în curs, cadrul didactic a început să se conecteze, dar nu le predă nimic din materie, ci îi pune să facă diferite conspecte. „În aceste condiţii, ce notă putem lua la Bac, dacă pregătirea noastră lasă de dorit?”, ne-a mărturisit un altul.

Ce motivează acest cadru didactic să nu se alinieze actualelor cerințe ale sistemului educațional? Nimeni nu știe. Poate că nu dorește să predea în sincron și pentru elevii din clasă și pentru cei de acasă, poate că nu vrea să fie filmată, așa cum au mai existat cazuri în țară sau poate că are propriile sale motive.

Nemulţumirile sunt la ordinea zilei

Cert este că nemulțumirile asupra activității sale desfășurate la clasă continuă să curgă, iar pe zi ce trece numărul celor care îi contestă calitățile de dascăl este tot mai mare. Am încercat în cursul zilei de ieri să luăm legătura cu prof. Liliana Stoicescu Iordache, căci despre ea este vorba, dar nu am reușit. Despre comportamentul acestui cadru didactic am contactat conducerea unității de învățământ, iar directorul instituției, Claudia Nițu ne-a declarat că, în prezent, stau foarte bine în ceea ce privește gradul de digitalizare al școlii, deci profesorii pot preda online fără probleme. „În fiecare sală de clasă există internet și un calculator (sau chiar laptopul personal al profesorului), în afara celor două laboratoare multimedia/TIC și a Centrului de Documentare și Informare, dotate cu calculatoare. E drept, cu excepția CDI-ului, aceste computere nu sunt chiar cele mai noi, dar ele încă fac față. Apoi, în CDI avem 12 laptopuri nou achiziționate și tablete. Cât despre aplicațiile informatice, aici chiar stăm foarte bine, în sensul că în școală este funcțională de 7 ani platforma G Suit For Education de la Google, la care au acces nu numai elevii și profesorii, ci și personalul auxiliar. Din păcate, am avut în lunile trecute în școală un cadru didactic care nu dorește să se adapteze acestui sistem, dar cu ajutorul diriginților claselor a IX-a și a X-a am reușit cumva să ajutăm elevii când doamna profesor a aflat de pandemie (pe la sfârșitul lunii iunie) și a trimis pe WhatsApp ceva teme pentru elevi. Să sperăm că legea va permite pe viitor sancțiuni serioase pentru astfel de cadre didactice”, a declarat directorul, pentru „Cuget Liber”.

Aceasta a precizat că, de-a lungul timpului, au mai avut probleme cu respectivul profesor. În plus, de zece ani, prof. Liliana Stoicescu Iordache primeşte din partea conducerii şcolii calificativul nesatisfăcător, însă, cu toate acestea, ea îşi desfăşoară activitatea în continuare în cadrul instituţiei. „Pe timpul pandemiei, ea a plecat din localitate şi a aflat că între timp cursurile s-au ţinut online, moment în care a început să îmi trimită mie nişte cursuri. Până la urmă, le-a trimis câte ceva elevilor, prin intermediul diriginţilor. Ştie că i-am tăiat orele. Acum, la începutul anului, a fost indignată de faptul că va fi nevoită să predea şi la o clasă de la profesională, că este titulară şi nu a fost consultată, motiv pentru care mi-a blocat numărul de telefon, pentru a nu o mai putea contacta”, a adăugat directorul.

Din păcate, la ora actuală, încă nu există nicăieri stipulat în lege sancţionarea cadrelor didactice care refuză predarea lecţiilor şi online. Totuşi, părinţii speră ca astfel de situaţii să nu mai existe pe viitor, pentru ca toţi liceenii să aibă acces necondiţionat la educaţie.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3177 secunde