Revistă de tradiție într-un prestigios colegiu centenar

553
Revistă de tradiție  într-un prestigios  colegiu centenar - revistadetraditie-1486903401.jpg

Articole recomandate

Biblioteca Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" a găzduit lansarea revistei școlare "Zări Alb Astre", cu ocazia reîmprospătării colectivului redacțional.

Revista a început în forță anul acesta, deschizându-și paginile în premieră într-un cadru asemănător unui cenaclu, cu momente de muzică live și poezie, interpreții și autorii numărându-se printre elevii Colegiului "Mircea". Printre cei aproximativ 60 de participanți la eveniment, s-a numărat și Adrian Nicolaescu, fost mircist căruia i s-a luat un interviu pentru acest număr și actual prefect de Constanța. Acesta a luat, la rândul lui, cuvântul, alături de membri ai redacției, de coordonatorul revistei prof. Amalia Roșioru și, în mod firesc, de directorul Vasile Nicoară și directorul adjunct Gheorghe Moraru și alți participanți.

Discuțiile au prilejuit evocarea trecutului revistei cu tradiție de un veac, care a fost pus în legătură, bineînțeles, cu istoria CNMB, realizându-se astfel o punte peste timp, între vremuri demult apuse și viitor.

Întâlnirea nu numai că a redovedit creativitatea și pasiunea pentru artă a elevilor mirciști, ci a întărit și statutul liceului de unitate de învățământ ce se ocupă cu instruirea elevilor pentru viață.

Revista școlii cristalizează aceste trăiri și poate fi privită ca un catalog de gânduri, opinii, interese, revolte, sensibilitate, uneori copilărie, alteori maturitate, și care se constituie din vocea noastră, a elevilor, pentru oricine este doritor să ne citească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4403 secunde