Revedere emoţionantă a absolvenților fostului Liceu Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”

504

Articole de la același autor

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa a găzduit, săptămâna aceasta, o nouă întâlnire a foştilor absolvenţi ai Liceului Militar de Marină. Reuniunea a avut loc la iniţiativa lui Vasile Bănaru, fost LMM-ist, din promoţia 1977, şi au participat oameni a căror viaţă şi parcurs profesional se împleteşte cu cea a Liceului Militar de Marină de altădată.

Scopul acestei întruniri a fost unul organizatoric, de discuții preliminare în vederea înființării unui ONG, pentru care a fost propusă denumirea „Promoţiile reunite LMM «Alexandru Ioan Cuza»”. Prin această asociație, din care vor face parte reprezentanți ai fiecărei promoții, începând cu prima, 1972 - 1977, după reînfiinţarea liceului, și până la ultima 1994 - 1998, la desființarea lui, vor fi organizate acţiuni prin care sala de tradiţii a actualului colegiu de marină să fie dotată cu date, informații, fotografii, vitrine cu obiecte diverse și uniforme din promoțiile LMM, cât și prin atragerea de fonduri menite să susţină dezvoltarea unor cercuri de creație practică, precum yachting, navomodele și alte activități educative cu specific marinăresc, în beneficiul tinerilor cadeți.



Cu prilejul acestei întâlniri, foştii absolvenţi Teo Popa, din promoția 1981, şi Lucian Mihai, din promoția 1979, au adus un tablou cu domnitorul Alexandru Ioan Cuza, patronul unităţii de învăţământ, oferit colegiului de către Tomiță Dogaru, din promoția 1981. De asemenea, au mai fost prezenţi Costel Coman, din promoția 1977, Gheorghe Hepp, din promoția 1981, Ion Burghișan, din promoția 1988, Ciprian Popa, din promoția 1994, Marian Arfire, din promoția 1988, şi Liviu Nistor, din promoția 1981.



„În toamna anului 2018, mă aflam în clădirea Ceronav, de pe Baba Novac, etajul 1, în aripa orientată către Şcoala de Maiştri Militari de Marină, aşteptând să se dea pauză cursanţilor din simulatorul de navigaţie. Uitându-mă pe geamul orientat către şcoală, am rămas profund surprins de o adunare a elevilor, pe plutoane. Surprinderea nu a fost în adunarea gălăgioasă a elevilor, pe plutoane, normală după ieşirea de la masa de dimineaţă, după inspecţie, înainte de intrarea la ore, ci vederea vipuştei albastre pe pantalonii elevilor, caracteristică a elevilor LMM, ştiind, cu regret în suflet, că liceul militar de marină fusese desfiinţat în toamna lui 1998. L-am sunat pe un fost coleg din marina militară, care mi-a confirmat că liceul se reînfiinţase prin primăvara lui 2018, sub denumirea de Colegiul Naţional Militar «Alexandru Ioan Cuza», veste care mi-a înseninat ziua, deşi era o zi mohorâtă de toamnă”, a povestit Vasile Bănaru.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3717 secunde