"Reuniune de familie", la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"

299

Articole de la același autor

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a XIV-a ediție a tradiționalei activități "Réunion de famille" ("Reuniune de familie") – întâlnirea elevilor din  clasele a IX-a cu profil bilingv-franceză din județul Constanța.


Elevii francofoni de la Liceele Teoretice "Ovidius" și "George Călinescu", însoțiți de profesoarele Lavinia Gheorghiu și Iulia Gîrbocea, au fost întâmpinați de organizatori, elevii clasei a IX-a F de la CNMB, împreună cu prof. Janetta Bărăitaru. Au fost prezenți, de asemenea, profesorii din catedra de limbă franceză a liceului și directorii școlii, prof. dr. Vasile Nicoară și prof. Loredana Tănase, invitați ai elevilor.


În prima parte a activității, elevii din fiecare liceu s-au prezentat în limba franceză în diverse moduri, fie direct, fie prin intermediul unui film,  dovedindu-și astfel atât abilitățile de vorbitori de limba franceză, talentul actoricesc, capacitatea de a realiza un film cu propriile prestații. În a doua parte a întâlnirii, echipele formate din elevi de la cele trei licee au creat postere cu tema "Merci, mon prof!".


Evenimentul se înscrie în seria de activități dedicate Zilei Profesorului de limbă franceză - "Jour du professeur de français", celebrate la nivel mondial.


La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, limba franceză este studiată în grupe cu regim normal și bilingv. Liceul deține de mai bine de cinci ani titlul LabelFrancEducation, distincție acordată de către Ministerul Afacerilor Externe francez instituțiilor de învățământ care ating standarde de calitate excelente în domeniul învățământului francofon, aflându-se astfel  în rețeaua de 400 de școli LabelFrancEducation din 59 de țări din întreaga lume.


"A fost, ca în fiecare an, un prilej de cunoaștere a elevilor care în județul Constanța împărtășesc aceeași pasiune comună - limba franceză, și de reîntâlnire pentru profesorii lor. Pentru elevi și profesori, "Réunion de famille" este un punct de plecare pentru toate colaborările viitoare din cei patru ani de liceu care îi așteaptă, și o ocazie să lege prietenii. Anul acesta, întâlnirea s-a desfășurat într-un context special, celebrarea la nivel mondial a Zilei Profesorului de limbă franceză, drept care tema întâlnirii a fost adecvată acestui eveniment", a declarat prof. Janetta Bărăitaru, profesor de limbă franceză la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3986 secunde