Remus Pricopie renunță la abecedarele digitale

270
1
Remus Pricopie renunță la abecedarele digitale - remuspricopie1-1411050872.jpg

Articole recomandate

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta, ministrul Educației Naționale a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi, informează un comunicat de presă al Ministerului Educației.

La solicitarea primului-ministru Victor Ponta ca elevii claselor I și a II-a să aibă cât mai repede manuale la dispoziție, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a decis astăzi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitației privind manualele digitale.

Prin ordin al ministrului Educației, inspectoratele școlare județene au obligația ca, în regim de urgență, să completeze stocurile de manuale școlare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în școli.

Ministrul Educației Naționale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor școlare și a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceștia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educațional modern, eficient, adaptat realităților și nevoilor societății contemporane.

Pentru ca școala românească să poată oferi elevilor acele cunoștințe, abilități și competențe necesare unei integrări rapide și eficiente în viața economică, socială și culturală, este esențial ca procesul de înnoire și adaptare la exigențele europene a manualelor și a programelor școlare să continue cu celeritate, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Valentina
19 septembrie 2014
Manuale vechi?

Extinderea de utilizare a manualelor vechi pentru clasele I-II este o mare greseala. Cei din MEN nu stiu ca aceste manuale sunt depasite mult, foarte mult de programa actuala?...La ce este bun manualul vechi de matematica pentru clasa a II- a cand continuturile s-au invatat in clasa I...asa prevede programa din 2013. Cum e posibil sa va bateti joc de accesti elevi si de cadrele didactice ? Dati dovada de lipsa de respect fata de viitorul acestei natiuni!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.519 secunde