Ca orice schimbare mai temeinică

Remanierea învățământului constănțean se lasă cu scandal

4361
Remanierea învățământului constănțean se lasă cu scandal - 5ca4c0b3cb46e529003490a1c796be50.jpg

Articole de la același autor

Ieri, în timp ce în sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din str. Mihai Eminescu, se întâlnea comisia paritară pentru a discuta propunerile de comasare a unităților de învățământ, două grupuri de părinți revoltați de ceea ce li se pregătește copiilor lor așteptau în stradă.
Își doreau să discute cu inspectorul general prof. Elena Buhaiev desființarea abuzivă a școlilor nr. 6 și nr. 21.
Florin Cristea, părinte al unui copil din clasa I la Școala nr. 21, își exprima îngrijorarea vizavi de condițiile în care urmează să învețe copiii, întrucât la Școala nr. 8 se vor elibera doar două clase care n-au cum să-i găzduiască pe toți.
Despre același lucru ne-a relatat și Mădălina Indolean, într-un mail trimis redacției: "Doresc să vă aduc la cunoștință o atitudine condamnabilă a Primăriei Constanța, care dorește desființarea Școlii «Ion Luca Caragiale» din Constanța, precum și a altor școli generale, spațiul dorindu-se a fi folosit pentru grădinițe. Doresc să vă cer sprijinul în demersul de a salva această instituție de la desființare, deoarece varianta de a muta un efectiv de 200 elevi la Școala nr. 8 nu ne satisface în calitate de părinți, zona fiind frecventată de persoane cel puțin dubioase, care hărțuiesc elevii la sfârșitul cursurilor, iar spațiul alocat este insuficient și cu dotări precare. Deși părinții s-au adresat Inspectoratului Școlar Constanța în acest demers, rezultatul nu a fost cel scontat".
Radu Pădure este părintele unui elev de la Școala nr. 6, care a dorit să ne reamintească anterioara comasare cu Școala nr. 27. "Au eliberat acea școală ca să o închirieze. Nu vedeți că banul public este folosit pentru afaceri? Destul ne-au bulversat copiii! A mai încercat un inspector general să mute și Școala nr. 5 și până la urmă n-a reușit. Nici nu vreau să aud de vreo nouă mutare! Știu copii care au venit de la Școala nr. 12 din cauza aglomerației care este acolo. Sunt 450 de elevi în scriptele școlii nr. 6, de ce trebuie desființată?".

În mediul rural dispar opt școli și-o grădiniță
Ca urmare a discuțiilor purtate cu primarii și sindicatele, s-a decis ca opt unități de învățământ fără personalitate juridică să nu mai funcționeze în anul școlar 2009-2010. Școala cu clasele I-IV Coroana, întrucât are doar șase elevi, va fi comasată cu SAM Albești, Școala cu clasele I-IV Floriile, cu 13 elevi, va trece în cadrul Școlii cu clasele I-VIII Aliman, Școala cu clasele I-VIII Viroaga (39 elevi) va fi absorbită de SAM "Marin Voinea" Cerchezu, Școala cu clasele I-IV Miorița (șase elevi) se comasează cu SAM "Drăghici Tudoran" Ciobanu, Școala cu clasele I-IV IAS Izvorul Ciocârlia (10 elevi) trece la SAM Ciocârlia de Jos. De asemenea, cei 12 elevi ai Școlii cu clasele I-IV Cetatea și cei cinci ai Școlii cu clase I-IV Pădureni se vor deplasa la școlile din Văleni, respectiv Lespezi, iar cei opt elevi ai Școlii cu clase I-IV Căscioarele vor învăța la Școala cu clase
I-IV Viroaga. A fost desființată și grădinița din satul Gura Dobrogei, cei trei preșcolari fiind repartizați în cadrul Grădiniței cu program normal Cogealac.

În absența rezultatelor remarcabile, se desființează și Clubul Sportiv Școlar nr. 1
O altă măsură declarată abuzivă și care s-a lăsat cu memorii la ISJ, Prefectură și Consiliul Județean este aceea de desființare a Clubului Sportiv Școlar nr. 1, motivată de faptul că în ultimii ani nu s-au înregistrat rezultate excepționale la nivel național, nejustificându-se fondurile cheltuite.
În replică, directorul acestei instituții, prof. Cristina Costara aduce ca argument cele 79 de medalii câștigate în anul școlar 2008-2009, declarând că totuși corect ar fi să fie judecată activitatea acestei unități sportive în perioada 2005-2009. "Mai ales că noi acum facem eforturi pentru a oferi în perspectivă condiții mai bune de pregătire, actualmente fiind în plină desfășurare două șantiere: unul pentru construcția unei săli multifuncționale cu 300 de locuri în tribună și reabilitarea sediului administrativ. Aș dori să reamintesc că în anul 2004 ne-am situat pe locul I într-o ierarhie a Ministerului Educației și Cercetării".
Patru secții urmează a fi comasate la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", alte patru trec la Palatul Copiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.638 secunde