Religie. Credincioșii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Gheorghe

320
Religie. Credincioșii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Gheorghe - sfantulgheorghe2-1587564884.jpg

Articole de la același autor

Creștinii ortodocși îl cinstesc, astăzi, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Acesta s-a născut în secolul al III-lea, în părțile Nicomidiei și a fost atras, în mod deosebit, de mânuirea armelor, ajungând la vârsta de 30 de ani la rangul de tribun, apreciat fiind de către împăratul Dioclețian pentru victoriile pe care le adusese în lupte.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, în timpul prigoanei împotriva creștinilor, comandată de împărat în anul 303, Sf. Gheorghe a renunțat la toate rangurile lumești și și-a mărturisit credința în Dumnezeu în fața lui Dioclețian. În cele câteva zile de la mărturisirea credinței până la martiraj, Sfântul Gheorghe a făcut minuni și a îndurat cu stoicism multe chinuiri greu de imaginat.

"Toate acestea au dus la convertirea multor păgâni, printre care și împărăteasa Priscila, cea care a primit numele Alexandra la Botez, omorâtă și ea la porunca împăratului. Sfântul Gheorghe a fost ucis prin decapitare cu sabia, fiind sărbătorit de către Biserică pe data de 23 aprilie", au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

XXX

Pentru a-l sărbători pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, în această dimineață, de la ora 9.00, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3968 secunde