Relațiile istorice româno-ruse, în dezbatere la "Ovidius"

379
1

În perioada 10-14 septembrie, Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța va organiza sesiunea Comisiei academice mixte a istoricilor din România și Federația Rusă. În cadrul acestui eveniment, vor participa reputați specialiști ai institutelor de cercetare din cadrul Academiei Române și Academiei de Științe a Federației Ruse, ai universităților din cele două țări.


Comisia academică mixtă a istoricilor din România și Federația Rusă dezbate, în sesiuni comune, probleme privind relațiile istorice și actuale dintre România și Federația Rusă și emite recomandări, argumentate științific, care pot fi preluate în analiza instituțiilor de la București și Moscova.


La deschiderea ședinței vor participa importante personalități academice, administrative și diplomatice din București și Constanța.
Delegația română va fi condusă de prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, membru al Academiei Române și rector al Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca, iar delegația rusă de prof. univ. dr. Konstantin Vladimirovici Nikiforov, director al Institutului de Slavistică al Academiei de Științe a Federației Ruse. Cuvântul de deschidere va fi susținut de rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure.



Comentează știrea

admirator
30 august 2012
subiect interesant

poate veti trimite un reporter sa prezinte, si cititorilor dvs., comunicarile si discutiile. (Mai multi, daca vor fi mai multe sectiuni.)

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 29 August 2012
Stire din Cultură-Educație : BAC 2012, proba la matematică
Pagina a fost generata in 1.5945 secunde