Reînscrierile la grădiniță încep pe 6 mai, înscrierile pe 21 mai

276
Reînscrierile la grădiniță încep pe 6 mai, înscrierile pe 21 mai - gradinita-1555606095.jpg

Articole recomandate

Reînscrierile copiilor la grădiniță vor începe pe 6 mai, iar înscrierile pe 21 mai, informează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale, consultat de Agerpres.

"Ministerul Educației Naționale a stabilit, în vederea cuprinderii în învățământul preșcolar a copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, derularea succesivă a următoarelor etape (la nivelul fiecărei unități de învățământ): reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul școlar 2019-2020, înscrierea copiilor nou-veniți. Reînscrierile vor începe în data de 6 mai, iar înscrierile se vor realiza începând cu data de 21 mai", afirmă sursa citată.

Potrivit MEN, orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) și, eventual, pe site-urile inspectoratelor școlare.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică.

În situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9668 secunde