Reîncep probele de selecție pentru admiterea la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

263
Reîncep probele de selecție pentru admiterea la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale - reincepprobeledeselectie-1589470469.jpg

Articole de la același autor

Începând de săptămâna viitoare, candidații care s-au înscris pentru susținerea probelor de selecție pentru profesia de maistru militar de marină și care încă nu au fost examinați din punct de vedere fizic și aptitudinal vor fi programați să susțină probele.

Potrivit reprezentanților Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", selecția sau evaluarea aptitudinală se concretizează în examinări specifice și probe care pot indica dacă și în ce măsură un candidat poate face față cerințelor profesiei militare și mediului militar.

Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea mai multor probe, obligatorii pentru toți candidații. Este vorba despre probe psihologice care conțin un test de aptitudini pentru evaluarea randamentului intelectual și un chestionar de personalitate pentru evaluarea posibilităților de adaptare la condițiile specifice mediului militar. De asemenea, candidații vor susține probe fizice, care constau în parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conține 10 elemente pe un circuit de 90 metri lungime și care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistența, forța) și într-o probă de rezistență pe distanța de 2.000 metri.

Ulterior, candidații declarați admiși vor susține un interviu de evaluare finală. Fiecare probă în parte are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat "Admis" sau "Respins".

După ce au obținut calificativul "Admis" la toate cele trei probe enumerate, candidații pentru profesia de maistru militar de marină vor fi supuși și unei probe de evaluare aptitudinală specială, medicală și psihologică, ce va avea loc la Constanța, la Centrul de Medicină Navală.

Dacă un candidat este declarat "Inapt" la evaluarea medicală sau aptitudinală specială, nu înseamnă că nu poate urma cariera militară. Poate opta pentru o altă categorie de personal, instituție de învățământ militar sau post de soldat ori gradat profesionist, pentru care nu este necesar acest tip de evaluare, în condițiile în care metodologia probelor și rezultatele obținute la selecția aptitudinală generală permit acest lucru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6609 secunde