Regizorul Nicolae Tănase: "Nu încerc să arăt cu degetul!"

194

Articole de la același autor

Lungmetrajul de debut al regizorului Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a avut joi seară două proiecții de gală la Constanța: la Cityplex Tomis și la Cinema City Park. Proiecția s-a făcut în prezența regizorului Nicolae Constantin Tănase, scenografei Adelina Bădescu și a actrițelor Ana Maria Guran, Iulia Ciochină, Oana Rusu, Ana Vătămanu și a actorului Florin Hrițcu. 


Constănțenii au recunoscut locurile din Constanța, unde s-a filmat timp de 20 de zile lungmetrajul. Astfel, în film apar mai multe licee constănțene: "Ovidius", "Decebal", Colegiul "Carol I" etc. 


Nicolae Constantin Tănase, regizorul filmului, a declarat că nu încearcă să arate cu degetul și nici să traseze repere morale. "Lumea e a mea" este o dramă despre generația 2000 și aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanța.


Este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei ge-nerații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe youtube și like-uri pe Facebook. A obținut premiul de debut la Zilele Filmului Românesc (Festivalul Internațional de Film Tran-silvania 2015), Trofeul Anonimul la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul 2015 și mențiunea specială a juriului în competiția East of the West - a Festivalului de la Karlovy Vary 2015.
 
Filmul va rula în cinematografe în pe-rioada 23 octombrie - 5 noiembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Proiecție gratuită la Cityplex Tomis Mall
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Festivalul  "George Enescu", live la Constanța
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Oameni,  săruturi, iubiri",  la Cinema Cityplex
Pagina a fost generata in 1.1278 secunde