"Regalul Vienez", un răsfăț al sărbătorilor de iarnă, pe scena Casei de Cultură Constanța

287

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați, astăzi, 12 decembrie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la un spectacol extraordinar, organizat de Ukrainian Radio Symphony Orchestra. 


"Regalul Vienez", căci despre acesta este vorba, este, de fapt, un concert superb de Crăciun, în cadrul căruia, pe scenă, își vor face apariția 36 de instrumentiști, show care se va afla sub bagheta magică a dirijorului Volodymyr Sheiko, alături de care se va afla corpul de balet "Aniko Ballet". Prețul biletelor variază între 120 și 150 de lei. Ele pot fi achiziționate direct de la sediul Casei de Cultură. 


Ukrainian Radio Symphony Orchestra este recunoscută, la ora actuală, în întreaga lume pentru profesionalismul de care dă dovadă de fiecare dată când își face apariția pe scenă. Timp de mai multe decenii, activitatea orchestrei a contribuit la îmbogățirea tezaurului culturii naționale muzicale.


Colectivul a produs până acum mai mult de 10.000 de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina, în decursul celor aproape nouă decenii de activitate. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului a fost creată o colecție unică, ce cuprinde lucrările muzicii clasice naționale, creațiile compozitorilor ucrainieni moderni și capodoperele muzicii clasice mondiale. 
În timp, orchestra s-a perfecționat printr-o colaborare cu dirijorii proeminenți ai secolului XX: Mykola Kolessa, Nathan Rakhlin, Oleksandr Klimov, Gennady Rozhdestvensky, Isaac Pain, Ștefan Turchak, Arild Remmerit, Rikkardo Kapasso. Herman Adler, Mykhailo Kanershteyn, Petro Polyakov, Kostyantyn Simeonov.


Din 2005, Orchestra simfonică este condusă de Volodymyr Sheiko.


Sub bagheta sa, orchestra a interpretat capodopere precum "Requiem" de Giuseppe Verdi; Simfonia Nr. 9 de Ludovic van Beethoven; Simfonia Nr. 6, Patetica de Piotr Ilici Tchaikovsky; Simfonia Nr .2 de Serghei Rachmaninoff; "Carmina Burana" de Carl Orff; "Stabat Mater" de Gioachino Rossini; "Requiem" și "Davidde Penitente" de Wolfgang Amadeus Mozart etc.


Mai mult decât atât, sub atenta supervizare a lui Volodymyr Sheiko ca și dirijor, orchestra a înregistrat mai mult de 280 de capodopere ale muzicii mondiale și capodopere ucrainiene, contribuind astfel la îmbogățirea tezaurului național radiofonic.


Ca dovadă stau numeroasele interpretări de succes ale orchestrei, care au avut loc pe scenele principale al capitalei Ucrainei, precum și în întreaga lume. 


Precizăm că orchestra a fost în ultimii ani în turneu, prin țări din Asia, Europa și Africa, unde interpretările lor au stârnit un real interes al publicului. La Constanța, orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner și ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele XVIII și XIX. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Gaițele" lui Kirițescu revin pe scenă
Pagina a fost generata in 0.6344 secunde