REFERENDUM la "Ovidius" pentru UN NOU RECTOR! Cum va fi ales înlocuitorul lui EPURE

2107
14
REFERENDUM la

Articole de la același autor

La deschiderea anului universitar, prof. univ. dr. Petre Bordei, președintele Senatului Universității "Ovidius", anunța că, în cel mai scurt timp, această instituție academică va intra într-o perioadă mai… frământată, dar la finalul căreia toate faptele grave petrecute în vara acestui an vor deveni istorie. Iată că în urmă cu două zile, în cadrul ședinței Senatului Universității "Ovidius" din Constanța, s-a votat, în unanimitate, organizarea pe data de 11 noiembrie a unui referendum pentru stabilirea modalității de alegere a noului rector. În avanpremiera acestui eveni-ment, însă, vor avea loc trei dezbateri publice pe marginea modalității de desemnare a rectorului, respectiv prin alegeri generale, cu vot universal și secret sau pe bază de concurs pu-blic. Dezbaterile sunt programate pe 17 și 24 octombrie, 1 noiembrie, de la ora 13, în Aula Magna.



Votul universal și secret va ieși mai mult ca sigur

Ieri, am încercat să aflăm de la câțiva dintre universitarii de la "Ovidius" care este, în opinia lor, cea mai bună soluție pentru viitorul universității. Prof. univ. dr. Victor Ciupină, rector de onoare, consideră că formula acceptată la precedentele alegeri ar fi cea mai bună. "Este formula care exprimă voința întregii comunități academice". De aceeași părere este și prof. univ. dr. Mihai Gîrțu: "Părerea mea este că ar fi mai bine alegeri, date fiind condițiile din România. Dacă am fi fost în Statele Unite ale Americii poate am fi manifestat mai multă încredere, dar așa, nu știm cine va desemna membrii comisiei care va valida candidaturile celor care își exprimă intenția".

Cât despre o viitoare candidatură, prof. Gîrțu a subliniat din nou că se află în discuții cu colegii săi pentru a decide cine are cele mai multe șanse. "Așa încât, deocamdată, nu confirm candidatura!". Contracandidatul său la alegerile de acum doi ani, prof. univ. dr. Eden Mamut, a declarat pentru "Cuget liber" că oricâte metehne ar avea, singura variantă corectă ar fi votul universal și secret. "De secole civilizația se luptă pentru corec-titudinea scrutinelor. E drept că are multe defecte și există multe riscuri, dar votul exprimă opinia comunității". Întrebat dacă intenționează să candideze din nou, prof. Mamut a declarat că cea mai importantă chestiune este găsirea unei soluții, numai prin unirea forțelor, pentru a repara imaginea greu afectată a Universității "Ovidius".

Extrem de virulent, prof. univ. dr. Cornel Amariei afirma că cel mai bun ar fi fost un concurs, dar făcut de experți occidentali, pentru că suntem români orgolioși și răi, în care nu se poate avea încredere. "Oricum este o situație penibilă. Dacă au ple-cat două persoane nu s-a schimbat nimic. Noroc că Bordeianu mai ține lucrurile în frâu, pentru că este un om integru. Dar stați să vedeți ce negocieri vor începe pentru vânzarea voturilor, pentru că fiecare este interesat ce îi iese. Că după aia viitorul rector va uita tot ce a promis, ce mai contează?".

Prof. Daniel Citirigă, purtătorul de cuvânt al Universității, ne-a oferit detalii legate de cele două variante. În cazul în care concursul va întruni cvorumul, candidații se vor înscrie cu un CV și un plan managerial, urmând ca o comisie desemnată în cadrul Ministerului Educației Na-ționale să hotărască viitorul rector. Dacă referendumul se va finaliza cu… vot secret, va urma o perioadă de șase luni, în care universitarii care aspiră la fotoliul de rector să-și facă publice platformele program.



Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cetatean
10 octombrie 2013
lingaii

Penibil este Amariei ca mai are tupeu sa mai vorbeasca dupa cat rau a facut universitatii .Amariei si Peride sunt vinovati de tot ce se intampla in universitate la ora actuala.Trebuie goniti din universitate ca de plecat nu pleaca singuri,acum sunt victime.Rusine,rusine .

FONDURI UE
10 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

Cetatean
10 octombrie 2013
lingaii

l-ai uitat pe ciupina

Răspuns la: lingaii
Adăugat de : Cetatean, 10 octombrie 2013
Penibil este Amariei ca mai are tupeu sa mai vorbeasca dupa cat rau a facut universitatii .Amariei si Peride sunt vinovati de tot ce se intampla in...
Fraieri!
10 octombrie 2013
Rau de facut

..asta este numai treaba lui teodosie nemernicul! El a imbarligat toate conducerile. La el la palat se dadeau chiolhanuri cu toti mambrii consiliului de administratie. Acolo e pelerinaj cu traficantii de posturi de conducere. El promoveaza in grade didactice pe bani grei si pe interese obscure tot felul de cadre didactice . Ia sa vedeti cine are plata cu ora la teologie, de la alte facultati si veti vedea reteaua de trafic, la lumina.Raul cel mai mare este nelegiuitul de teodosie!!! Treziti-va, ovidieni!

FONDURI EUROPENE
10 octombrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

FONDURI EUROPENE
10 octombrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: cultivareaciupercilor. ro

sf. dracu
10 octombrie 2013
de parca nu se stie

teodosie e gata ales. ce va mai ccati pe voi?

criminal mind
10 octombrie 2013
tiger,tiger

Cel mai corect ar fi ca ministerul sa numeasca un rector care sa nu fi avut niciodata nicio legatura cu Ovidius. Nici alegerile nu sunt bune(s-a vazut ce panarama au votat marile minti luminate), nici concursul de dosare. Ce bine merge UOC de cand e comisia de la Bucuresti.Toti astia care se credeau zmei acum au ciocul mic,mic de tot.Si li se va inchide definitiv cand va fi instalat noul rector.Toti decanii si pupatorii in dos de pe langa ei vor fi epurati!!!

Lite
10 octombrie 2013
j

Ba astia de la Ovidius votati naiba un spagar asemanator lui Epure ca sa fie bine, sa nu fie rau.

relu
10 octombrie 2013
amariei

Cind furai voturi pentru epure, cind marlaneai bani la univ nu spui! Hai sictir vierme libidinos!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Se deschide anul universitar la "Ovidius"
Vineri, 27 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Iată când se deschide anul universitar
Pagina a fost generata in 1.3775 secunde