Recuperarea materiei pierdute în şcoala online, la latitudinea şi devotamentul profesorilor

331

Articole de la același autor

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai cadrelor didactice şi ai elevilor au ajuns la un acord, în cursul zilei de ieri, stabilind că, acolo unde situaţia infectărilor o va permite, şcolile vor fi redeschise pe 8 februarie, la debutul semestrului al doilea. Aşadar, este foarte posibil ca elevii din localităţile unde rata de infectare va fi foarte mică, să revină în bănci, iar cei din marile oraşe, unde virusul continuă să se răspândească necontrolat, să facă în continuare cursuri online.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a întâlnit, ieri, cu lideri ai federaţiilor sindicale din învăţământ, cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Părinţilor, precum şi ai Consiliului Elevilor, prilej cu care au discutat despre modul cum se va desfăşura şcoala în perioada următoare, dar şi despre schimbările necesare în Educaţie. „S-a reiterat dorinţa de deschidere a semestrului al doilea în 8 februarie, sub rezerva evoluţiei epidemiologice, înţelegându-se importanţa protecţiei stării de sănătate a profesorilor şi elevilor, a diminuării riscurilor, dar şi a necesităţii organizării unor acţiuni remediale”, a precizat ministrul Educaţiei.

Acesta a anunţat că activităţile remediale vor fi realizate la toate nivelurile de studiu, nu numai pentru elevii care susţin examene naţionale. „Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic”, a transmis Sorin Cîmpeanu, lăsând de înţeles că aceste activităţi nu vor fi plătite suplimentar, aşa cum solicitaseră reprezentanţii cadrelor didactice.

Elevii vor simulări ale examenelor naţionale

În ce priveşte pregătirea elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, pentru care, susţin asociaţiile de elevi, este imperios necesar să revină cât mai repede la şcoală, se analizează inclusiv posibilitatea de a fi susţinute simulări ale examenelor naţionale.

„Elevii doresc susţinerea examenelor naţionale cu prezenţă fizică la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate şi corelate cu materia predată, precum şi susţinerea unor evaluări premergătoare examenelor naţionale astfel încât să existe suficient de mult timp pentru acţiuni remediale. Cu alte cuvinte, se doreşte o compensare a gradului ridicat de neuniformizare între şcolile din România care au avut acces la echipamente, internet, cadre didactice pregătite să predea online. Am agreat cu elevii că nu vom exclude niciun scenariu pentru deschiderea în al doilea semestru”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Profesorii, plătiţi în funcţie de performanţă

Discuţiile de ieri au avut în vedere şi salarizarea cadrelor didactice. Ministrul Educaţiei a declarat că unul dintre criteriile pentru acordarea creşterilor salariale trebuie să fie performanţa. „Este vorba despre performanţa judecată nu neapărat prin excelenţă, nu elitismul, este mult mai greu să duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la nota 9 la nota 10”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3793 secunde