Rectorul Sorin Rugină a parafat colaborarea cu lumea universitară arabă

455

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța a fost, ieri,  gazda unui eveniment unic, catalogat de rectorul  prof. univ. dr. Sorin Rugină drept o dovadă de deschidere spre pace și colaborare. 


Prof. univ. dr. șeic Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki, secretarul general al Ligii Musulmane Mondiale, a confe-rențiat pe tema "Omul în concepția religiei musulmane", la final semnând o declarație de intenție pentru colaborări viitoare cu universitatea constănțeană. 


Întrebat care este opinia în legătură cu exodul de refugiați din lumea arabă în Europa, șeicul Abdullah a răspuns: "Organizații precum Statul Islamic sau altele care au ideologii asemănătoare și care își atribuie apartenența islamului nu au nicio legătură cu acesta. O motivare a existenței acestui gen de grupări îl constituie ignoranța și necunoașterea religiei, dar și nedreptățile care sunt în acele comunități. Iar aceste conflicte sunt folosite de forțele mondiale, acei oameni fiind oropsiți și nedreptățiți. Și de aceea fug, la rândul lor, de nedreptate, iar noi solicităm forțelor și societății mon-diale să ia măsuri". 


Cât despre siguranța pe care o oferă România acestor refugiați, muftiul Iusuf Muurat a declarat: "Noi dorim să sprijinim celelalte instituții ale statului care se ocupă cu problema refugiaților, a imigranților, bineînțeles în limita posi-bilităților noastre, în ceea ce privește acordarea de asistență religioasă. Știți foarte bine că, în ultima perioadă, în anumite state din Occident, din ne-fericire, printre refugiați sunt infiltrați și unii adepți ai Statului Islamic, conform opiniei unor analiști. Este foarte important ceea ce excelența sa șeicul Abdullah a spus, și anume că aceste grupări nu au nicio legătură cu islamul. Noi nu vrem ca în niciun colț al lumii să fie vreo vărsare de sânge, dar nu depinde numai de noi, cei care trăim în această țară. De aceea, fac apel la șeicul Abdullah ca și creștinilor din țările musulmane să li se acorde măcar o parte din drepturile pe care le avem și noi aici". 


ÎPS Teodosie a subliniat că acest dialog era absolut necesar. 


"Prin dialog ne cunoaștem, ne împrietenim și mergem împreună, valo-rificând oamenii și lumea, pentru a aduce progres, pe calea păcii, a dragostei, a bucuriei comune. În acest dialog, puteam să fim unii împotriva altora, ceea ce ar fi însemnat să fim împotriva lui Dumnezeu. De aceea, sunt fericit că se evidențiază dorința ca pacea, dragostea și prietenia să domine țările noastre și lumea întreagă. Noi credem că acest dialog va fi un fermentat care va fi răspândit în toată lumea și dialogul va duce la bună înțelegere", a spus Arhi-episcopul Tomisului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5796 secunde