Record pentru cultura românească: 138 de muzicieni înscriși la un concurs

248
Între 12 și 19 mai se va desfășura la București ediția a 19-a a unui eveniment deja consacrat, care a reușit să poziționeze România cu succes pe harta evenimentelor de muzică clasică internațională – Jeunesses International Music Competition.

Pentru prima dată în România, la un concurs organizat de țara noastră, s-au înscris 138 de violoniști din 38 de țări.Participanții vor veni la București să concureze pentru premii de 10.000 de euro.

Depășind granițele unui concurs tradițional de muzică clasică, evenimentul include master-class conduse de specialiști internaționali și prezintă concerte de muzică clasică pentru iubitorii genului. Între spațiile alese de organizatori pentru evenimentele din cadrul concursului se numără Biblioteca Central Universitară "Carol I" și Teatrul Odeon.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos, încurajează apropierea tinerilor români de cultură, în cadrul evenimentului permițându-se studenților și elevilor accesul liber la manifestări, în limita locurilor disponibile, dar și prin implicarea unui număr de 30 - 40 tineri voluntari în derularea evenimentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Expoziție la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 2.1359 secunde