Record greu de egalat! Colegiul "Mircea" și-a prezentat noii olimpici medaliați
Articole de la același autor
Elevul Dan Neagoe, clasa a X-a B, a adus, zile acestea, cea mai recentă medalie de argint, de la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, desfășurată în Mexic. Aceasta după ce, în decembrie 2014, s-a întors din Argentina, de la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori, cu o medalie de bronz. Echipa de profesori care l-a pregătit atunci pentru fizică - Adina Dogărăscu, chimie - Doina Bălașa, biologie - Adriana Popescu s-a întregit de data aceasta și cu geografia, respectiv prof. Aurelia Dănilă.
Cu vădită și îndreptățită mândrie, directorul CNMB, prof. Vasile Nicoară i-a prezentat, ieri, pe cei opt mirciști cu care Colegiul a atins această performanță: George Costin Dobrin (două premii), Diana Andreea Catană, Kalila Hakan, Dan Neagoe, Paul Gerea (trei premii), Irina Crăciun, Teodor Iliant, Fatima Husein. Pentru luna decembrie, sunt convocați la lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori, care se va desfășura în Coreea de Sud, doi elevi: Kalila Hakan și Răzvan Efrim.
"Evident, este un palmares greu de anticipat și cred că greu de egalat în anii următori, ceea ce înseamnă și un cumul de experiență obținut în aceste întreceri care le-a oferit orientarea către ceea ce trebuie să facă pentru a ajunge la performanța internațională. Am constatat din spusele elevilor participanți, dar și ale elevilor că are un caracter aplicativ tot mai intens olimpiada internațională și că informația în sine, dacă nu este dublată de preocupare, de cunoaștere, de cercetare, nu poate genera performanța", declara, ieri, directorul prestigiosului colegiu constănțean, prof. Vasile Nicoară.
O distincție franceză se alătură palmaresului
O altă veste favorabilă acestui colegiu vine din zona limbii franceze. Prof. Cristina Zaharia, cu un echipaj de mirciști, împreună cu prof. Ion Băraru vor merge la Ambasada Franței sâmbătă, 26 septembrie, unde vor primi un premiu, care se adaugă titlului primit de școală "La Belle Française Education".
"Este o recunoaștere în spațiul francofon mondial a preocupării pentru cultura franceză. La nivel mondial, există doar 54 de instituții școlare care au primit acest titlu, iar anul acesta, din cele 25 de unități bilingve din România, doar șapte au primit La Belle. Cât despre proiectul realizat de cei trei elevi, Mădălina Petrică, Andreea Vasilache și Matei Popovici, originalitatea lui va fi răsplătită, sâmbătă, la Muzeul de Istorie Naturală «Grigore Antipa», de către un prestigios universitar francez", a explicat prof. Zaharia.
Din momentul primirii titlului, Colegiul "Mircea" va arbora steagul ce reflectă nu numai valoarea elevilor, dar mai ales a profesorilor implicați.
Comentează știrea
Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.
Ce pacat ca elevul Mihai Iliant, un elev de exceptie, pentru cateva sutimi nu a reusit sa intre la Colegiul Mircea cel Batran. Acest lucru s-a intamplat nu pentru ca si-a pierdut timpul prin mall-uri ci pentru ca a stat si a invatat pentru olimpiada internationala. Pacat ca se aproba transferuri pentru tot felul de elevi care, sa o spunem pe sleau, au bani si relatii si niciun altfel de merit. Ministerul educatiei ar trebui sa se gandeasca si la elevii de gimnaziu cu astfel de performante si admiterea lor la orice liceu sa fie posibila neconditionat.